Binance Coin (BNB)

Binance CEO’su Açıkladı, Binance Coin (BNB) Yükselişe Geçti!

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance‘in kendi kripto para birimi Binance Coin (BNB), yükselişe geçti. Bunun en büyük sebebi ise Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun yaptığı açıklama oldu.

CZ, bugün yaptığı açıklama toplamda 741 milyon dolarlık BNB’nin sirkülasyondan silineceğini aktardı.

BNB İçin Yakım Vakti Geldi

Kripto para sektörü son birkaç gündür gerçekten zor zamanlardan geçti ve BTC dahil bütün kripto para birimleri ciddi düşüş yaşadı. Bu düşüşün hafiflediği bir anda gelen bu haber ise BNB için doping etkisi üretti. Daha önce %10’dan fazla düşüş yaşayan BNB an itibarıyla %5’e yakın bir yükseliş yaşamış durumda.

Toplam piyasa değerini 70 milyar doların üzerine kadar çıkartan BNB, yeniden 3. sıraya kadar çıkmayı deneyebilir. Özellikle rallinin genel olarak başlaması, stablecoinlerin altta kalmasına ve altcoinlerin yükselmesine yol açıyor ve şu an tam olarak böyle bir senaryo söz konusu.

CZ, BNB’nin deflasyonel bir varlık olduğunu vurguladı ve bilmeyenlere bunu öğrenmelerini tavsiye etti. CZ tarafından aktarılan bilgilere göre toplamda 72 milyon adet BNB yakıldı.

Son yakım işleminin ise önümüzdeki günlerde ve tahmini olarak bugün gerçekleştirilmesi bekleniyor. Toplamda 1.839.786 adet BNB yakılması bekleniyor ve BNB’nin fiyatı 403 dolardan baz alındı.

BNB özellikle en büyük rakiplerinden olan Ethereum’a daha önceki aylarda çok yaklaşsa da, bunu bir türlü geçemedi. Şimdi ise ETH’nin deflasyonel modele sahip olacak olması, BNB’yi daha da zorluyor.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28