Borsa

Binance, Bir Ülke İçin Daha Alım Satımı Kapatıyor!

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası konumundaki Binance, bir ülkede daha alım ve satımı kapattığını resmen duyurdu. Dünyanın dört bir yanından uyarı üzerine uyarı alan dev kripto para borsası, artık Avustralya içerisinde vadeli ve opsiyon alım satım işlemlerini desteklemeyeceğini belirtti.

Şirket buna ek olarak çok tartışma oluşturan kaldıraçlı tokenlerini de burada kullanımdan kaldıracak. Söz konusu tokenler, kullanıcılara vadeli işlem sözleşmesi kullanmadan direkt olarak kaldıraç hakkı veriyordu.

Binance’ten Yeni Kısıtlayıcı Adımlar

Avustralya’daki kullanıcılar 24 Eylül tarihinden başlayarak 90 gün içerisinde pozisyonlarını kapatabilirler. 90 günlük süre içerisinde pozisyonunu kapatmayan Avustralya vatandaşlarının pozisyonları ise otomatik olarak kapatılacak.

Binance kısa süre önce Singapur Doları ve Norveç Kronu tabanlı işlem çiftlerini de borsasından kaldırmak zorunda kalmıştı. Bunun öncesinde ise temmuz ayında Binance Futures’ın kaldıraç oranını 101x’ten 20x’e kadar düşürdüğü biliniyor. KYC gereksinimlerini çok gevşek tutan Binance, gelen tepkiler üzerine bunda da iyileştirmeye gitti ve şu an için KYC olmadan çekim limitleri bir hayli düşürüldü ve yeni kullanıcıların KYC yapması zorunlu.

Binance’e karşı bunlara ek olarak Bloomberg’in aktardığı bir habere göre de ABD’de bir soruşturma yürütülmekte ve Binance U.S. çalışanlarının insider trading yaptığı iddiasından şüphe edilmekte. Bu olay tamamen iddiadan ibaret olsa da üst üste gelen kötü haberler kesinlikle borsanın itibarını zedelemekte.

En Son Yazılar

SON DAKİKA: Bu Popüler Altcoin, Endonezya Bilişim Bakanlığı ile Ortaklık Kurdu!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Lisk…

27.02.2024 - 16:18

49 Yıllık Analist, Bitcoin’deki (BTC) Zirve Tahminini Değiştirdi!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Peter Brandt, paylaştığı tahminlerle dikkat çekiyor.…

27.02.2024 - 15:38

SON DAKİKA: DWF Labs, Binance’deki Bu Altcoin’e 10 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı!

Kripto para sektörünün en büyük piyasa yapıcılarından bir tanesi olan DWF Labs, son dakikalarda gelen…

27.02.2024 - 14:32

Bitcoin Borsası UPbit Bu 2 Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı, Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan UPbit, bugün itibariyle yeni…

27.02.2024 - 13:33

FTX Ethereum’da (ETH) Satış, Balinalar ise Alım Yapıyor!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), bugün itibariyle Bitcoin (BTC) ile birlikte yükseliş yaşıyor.…

27.02.2024 - 12:58

Bitcoin (BTC) 57 Bin Doları Gördü! Yükselişler Devam Edecek mi? Son Durum Ne?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe volatil yükselişlerin yaşandığı görülebiliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

27.02.2024 - 12:43