Bitcoin (BTC)

Bill Gates, Bitcoin (BTC) Konusunda Fikrini Değiştirdi

Microsoft kurucu ortağı ve dünyanın en zengin insanlarından birisi olan Bill Gates, Bitcoin (BTC) konusunda fikrini değiştirdi. Dünyanın en zengin dördüncü insanı kısa süre önce yaptığı açıklamada Bitcoin’in sadece short pozisyon açmak için kullanılabilecek bir varlık olduğunu belirtmişti. Şimdi ise Gates’in düşüncelerinin büyük ölçüde değiştiği görülüyor.

Bill Gates, Artık Bitcoin Shortlamıyor

Bill Gates hala Bitcoin yatırımına sahip olmadığını ancak short pozisyon da açmadığını belirtti. Gates, şu an için tarafsız ve nötr bir bakış açısına sahip olduğunu vurgulayıp ekledi:

“Ben, para transferini dijital bir yapıya büründürmeyi ve işlem ücretlerini düşürmeyi düşünüyorum ve bu Gates foundatıon’ın gelişmekte olan ülkelerde yaptığı bir şey.”

Gates’in Mayıs 2018 tarihinden bu yana açıklamalarında büyük bir değişim yaşanması, Bitcoin’in çektiği kurumsal ilgi ve gösterdiği fiyat yükselişinden kaynaklanıyor olabilir. Bitcoin fiyatı Gates’in o yorumundan beri neredeyse %500 artış elde etti. Buna rağmen Gates lider kripto para biriminin fiyat artışının hala temel olarak “çılgınlıktan” kaynaklandığını düşünüyor.

Bitcoin fiyatı ile ilgili geleceğe yönelik bir tahminde bulunmaktan kaçınan Gates, bu çılgınlığa göre fiyatın azalıp artabileceğini belirtti. Bitcoin fiyatı Bill Gates’in bu açıklamasının basına yansımasından sonra ise %1,4 yükseliş yakaladı ve 51.893 doları gördü.

BTC fiyatı bugün sabah saatlerde ise 52.300 dolara kadar çıkarak rekor tazelemişti. Uzman isimlerin BTC yorumlarının her yıl arttığı son 10 yıllık sürede, Gates’in de ilerleyen yıllarda BTC alması muhtemel olabilir.

En Son Yazılar

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09