Haberler

Bilgisayar Üreticisi Devi Acer, Saldırıya Uğradı. Saldırganların Talebi Monero (XMR)!

Dünyanın en büyük kişisel bilgisayar üreticilerinden biri konumunda bulunan Acer, fidye yazılımı saldırısına uğradı. Saldırıyı düzenleyen kişilerin, Acer şirketinden talep ettiği fidye ise gizlilik kripto para birimi Monero (XMR).

Tayvan menşeili donanım ve elektronik şirketi Acer, kötü şöhreti ile bilinen REvil fidye yazılımı saldırısının kurbanı olan son şirket oldu. Haber ajansları tarafından ulaştırılan son bilgilere göre sanal korsanlar, 100 milyon dolarlık Monero talebinde bulundular.

Fidye talebinde bulunan grubun, çalıntı olduğu iddia edilen dosyaların görüntülerini kanıt olarak yerleştirerek veri sızıntısı yaptı. Web sitelerinde Acer’ın sunucularına başarılı bir şekilde giriş yapıldığını kamuoyu ile paylaştıkları söyleniyor.

Paylaşımda dikkat çeken asıl nokta ise sanal korsanların, ilk olarak geçtiğimiz çarşamba günü 50 milyon dolar değerinde XMR talep ediyor oluşu. Ancak Acer şirketi, ilk fidye talebine herhangi bir cevap vermediği için istenilen fidye miktarı katlanmak üzere.

Bu yazımız hazırlanırken, öncü bilgisayar üreticisi şirketinin talep edilen ücreti karşılayıp karşılamadığı henüz netlik kazanmış değil. Acer, 28 Mart tarihine kadar istenilen Monero ödemesini gerçekleştirmezse fidye arttırılacak ve 100 milyon dolarlık XMR talebi devreye girecek.

Fidye yazılımı ile devasa gelirler elde eden grup, 2020 yılı içerisinde yapmış olduğu duyuru ile talep ettiği ödeme seçeneği Bitcoin’i (BTC) istemekten vazgeçerek gizlilik temalı kripto para birimi Monero’ya (XMR) geçişini duyurdu. Fidye taleplerini XMR ile aktarılmasını istemeye başlayan grup, seçtikleri kurbanlarına kripto parayı nasıl satın alacaklarını ve göndereceklerini öğretmek için eğitim materyalleri sağlamaya başladılar.

2019 yılı itibari ile açıklanan verilerde 230 milyar doları geçen geliriyle dünyanın en büyük bilgisayar donanımı ve elektroniği üreticilerinden birisi konumunda bulunan Acer, Monero talebine nasıl cevap verecek hep beraber göreceğiz.

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 52 Bin Dolara Yükseldiği Gün En Çok Artan Altcoin’ler!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle çok uzun bir sürenin ardından 52 bin…

15.02.2024 - 01:21

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfı, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Polygon (MATIC), bugün itibariyle yukarı yönlü…

14.02.2024 - 22:53

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’in Ticaretini Askıya Alıyor!

Dev kripto para borsası Coinbase, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Coinbase'in desteklediği projeler…

14.02.2024 - 22:26

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

14.02.2024 - 21:17