Haberler

Beşiktaş Belediyesi, SAND, MANA ve GALA İle Ortak Metaverse’mi Kuruyor?

İstanbul’un güzide ilçelerinden bir tanesi olan Beşiktaş, metaverse evrenlerine giriş yapmak için kolları sıvamış durumda.

Metaverse sayesinde geleceğimize daha yeşil bir dünya bırakabileceğimizi düşündüğünü bildiren Beşiktaş Belediyesi, “Beşiktaş Metasaver Project” adı altında yeni bir projeyi yürürlüğe koydu.

Bu yürürlüğü koyduğu proje ile birlikte Beşiktaş Belediyesi, metaverse evrenlerine geri dönüşüm kutuları koyacak. Vatandaşların doğaya karşı hassasiyetlerini arttırmak isteyen belediye, vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldı.

İlerleyen günlerde yürürlüğe girmesi planlanan projenin sloganı ise “Geleceğe, yaşanabilir bir dünya borcumuz var” olarak kararlaştırıldı. Çevre kirliliğine çözüm bulmak için çalışmalarını sürdüren belediye, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Birçok çevre projesine imza atmış bir belediye olarak, geri dönüşüm ve atık ayrıştırma konuları her zaman gündemimizde oldu. Şu an, bu alanda gerçekleştirdiğimiz onlarca proje devam ediyor.”

“Son olarak Dönüştür & Kazan uygulamamızla da komşularımızın atıklarını geri dönüştürmeleri için teşvik edici sistemler kurduk.  Şimdi de metaverse evreni için geri dönüşüm kutuları geliştirdik. Öncelikle yaşadığımız çevredeki atıklarımız için farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz.”

Şeklinde açıklamalar yapan belediye, duyurusunu şu sözlerle tamamladı:

“Bir sonraki aşamadaki amacımız ise dijital atıklarımız için çözümler üretmek olacak. Sakladığımız gereksiz e-postalarımız, fotoğraflarımız, dosyalarımız, hepsi mutlaka bir yerlerde enerji tüketimine sebep oluyor.”

“Atık kutularımız, Metaverse evreninde dijital atıklarımız için bir ayrıştırıcı görevi üstlenecek ve dijital atıklarımız konusunda da vatandaşlarımızı bilinçlendirecek.”

Yürürlüğe giren web sitesine göz atıldığında ise, The Sandbox, Decentraland ve Gala Games amblemleri göze çarpıyor. Bu 3 kripto para hakkında bir açıklama yapmayan belediye, ilerleyen günlerde bu evrenlerde geri dönüşüm projesini yürürlüğe sokması bekleniyor.

En Son Yazılar

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08