Altcoin

Basic Attention Token (BAT) İçin Müjdeli Haber Gecikmedi

Basic Attention Token‘ın (BAT) arkasındaki Brave ekibi, yeni yaptığı duyuruda müjdeli bir haber paylaştı. 25 milyon kişiden fazlasının kullandığı gizlilik odaklı web tarayıcısı Brave, kendi merkezsiz kripto para borsasını piyasaya süreceğini belirtti.

Brave Ekosistemine Merkezsiz Borsa Geliyor!

BAT Roadmap 2.0 isimli yol haritası kapsamında bugün açıklanan gelişmede, Brave Wallet da duyuruldu. Brave ekibi bu doğrultuda hem yeni bir kripto para cüzdanı hem de merkezsiz kripto para borsasını piyasaya sürmüş olacak.

Merkezsiz borsalar çok önceki yıllarda da sektörde yer alıyor olsa da özellikle 2020 yılından sonra popüler oldu. Kullanıcılar merkezsiz kripto para borsalarından hiçbir aracı olmadan sadece akıllı kontratlara bağlı kalarak alım satım yapabilmekte. Coinbase veya Binance gibi borsalar ise kullanıcıların fonlarını depolayan ve borsa üzerinde kontrole sahip olan merkezi borsalar olarak görülüyor.

DEX olarak ifade edilen borsalarda ise kullanıcılar farklı cüzdanlar kullanıp fonlarının güvenliğini kendileri sağlamakta.

Brave CEO’su ve kurucusu Brendan Eich, konu hakkında yaptığı açıklamada kripto para sektörünü daha merkezsiz hale getirmek için böyle bir adım attıklarını vurguladı. Buna ek olarak BAT sahibi olan kullanıcıların bununla yapacakları işlemlerde çok daha düşük işlem ücreti ödeyeceği de vurgulandı. Kullanıcılara Brave tabanlı borsada ise diğer platformlarda olmayan yeniliklerin sunulacağı vurgulanmakta.

Birçok borsa genellikle ilk olarak platformu daha sonra tokeni piyasaya sürse de Brave bunun tam tersini yaptı ve önce tokeni daha sonra borsayı piyasaya sürdü.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04