Tether (USDT)

Bankacılık FUD’u, Tether’i (USDT) Etkileyecek mi? Fonlar Güvende mi?

Kripto para sektörünün ABD dolarına endeksli lider stablecoini olan Tether (USDT), son günlerde gündeme oturmuş durumda. Credit Suisse ve Deutsche Bank üzerinden başlatılan bu FUD operasyonu, yatırımcıları korkutuyor.

Birçok kripto para yatırımcısı fiat varlıklarını Tether’de saklamayı tercih ediyor. Yıllardır sektörün en stabil ürünü olan USDT, son yapılan açıklama ile tekrardan yüreklere su serpti.

Tether CTO’su Paolo Ardoino, bugün itibariyle resmi Twitter hesabı üzerinden yeni bir tweet paylaştı. Tether’in rezervlerine değinen Ardoino yatırımcıların dikkatini çekti.

Tether’in söz verdiği gibi finansman bonolarını portföyünden azalttıklarını resmileştiren başarılı yönetici, buradan gelen fonları ise dünyanın en güvenli yatırım aracı olarak kabul edilen ABD hazine bonolarına aktardıklarını vurgulamakta.

Şirket rezervinde bulunan finansman bonolarını 0’a indirmek için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Verilen sözler doğrultusunda hareketler sergileyen Tether, bankacılık FUD’una rağmen her zamankinden çok daha güçlü bir duruma ulaştı.

İlerleyen süreçte finansman bono satışlarına devam edeceğini tahmin edilen Tether, ABD hazine bono alımı yapması beklenmekte.

Çin finansman bonolarında yaşanan çöküşün ardından sonra bazı yöneticiler, analistler ve yatırımcılar endişelenmiş olsa da, Tether’in likit bir stablecoin olmaya devam etmesi sektör üzerindeki güveni tekrardan artırmakta.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23