Bitcoin (BTC)

Avrupa Bölgesinde Enflasyon Açıklandı! Bitcoin Etkilenir mi?

Yatırım araçları zor günler geçirmeye devam ediyor. Amerika Birleşik Devletlerine yaşanan enflasyon artışları karşısında Amerikan Merkez Bankasının (FED) şahin faiz artış hamleleri yapması, dolara endeksli yatırım araçlarının çökmesine neden oldu.

Şuan itibariyle ise ABD dolar endeksinin (DXY) kritik direnç seviyesinden reddedilip 111.79 dolar noktasına kadar düşüş yaşadığı gözlenmekte.

Geçtiğimiz dakikalarda ise Avrupa Bölgesinde yıllık ve aylık enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan verilere göre Avrupa’da yıllık enflasyon oranı yüzde 10 seviyesine ulaşmış durumda.

Enflasyon oranlarının beklentilerin (yüzde 9.7) dahi üzerinde gelmiş olması, ilerleyen günlerde Avrupa Merkez Bankasının çok daha şahin faiz artış hamleleri yapmasını sağlayabilir gibi duruyor.

Her ne kadar FED’in faiz artış hamleleri Bitcoin‘i kötü etkilese de, AMB’nin faiz artışlarının olumlu etkileyeceği tahmin edilmekte. Avrupa Merkez Bankasının bu faiz artışları, ABD dolar endeksinin (DXY) zayıflamasını sağlıyor.

FED’in şimdilik çok gerisinde kalmış gibi gözüken AMB, ilerleyen günlerde çok daha şahin faiz artış kararları alması ve DXY’nin bu yükseliş trendini durdurması bekleniyor.

Şuan itibariyle 1 Euro’nun 0.98 dolar eşit olduğu gözlemleniyor. Geçtiğimiz saatlerde ise 1 Euro 0.95 dolar seviyelerinde yer almaktaydı.

Dolar karşısındaki gücünü kaybetmeye devam eden Euro ve Avrupa, şahin faiz artış hamleleri ile birlikte DXY’nin yükselişlerini durdurup, dolara endeksli işlem gören Bitcoin ve altın gibi yatırım araçlarının yükselmesini sağlayabilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23

Ripple (XRP) Bu Kripto Platformunu Satın Aldı! İşte Ayrıntılar..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), New York…

13.02.2024 - 18:09

FTX, Ethereum (ETH) ve Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Batık kripto para borsası FTX, geçtiğimiz dönemde mahkemeden portföyündeki kripto varlıkları tasfiye etme izni almıştı.…

13.02.2024 - 16:59

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), son dakikalarda finans piyasalarının gündeminde…

13.02.2024 - 16:30