Bitcoin (BTC)

Avrupa Birliğinden, Bitcoin’e (BTC) Kötü Haber!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi son yılların en büyük gelişmelerinden bir tanesi olduğu biliniyor. Bu işgalin başlamasının ardından piyasalarda devasa bir çöküş başlamış ve lider kripto para birimi 33 bin dolar seviyelerine gerilemişti.

Rusya’nın bu işgaline AB ve ABD’den büyük yaptırımlar geldi. Küresel ödeme ağı olan SWIFT’ten çıkartılan Rusya, kripto para birimleri ödemeler yapmaya başladı.

O dönem Rus oligarklar lider kripto para birimi Bitcoin‘e devasa bir rağbet göstermesinden ötürü BTC‘nin 48 bin dolara kadar bir yükseliş yaşadığı gözlemlendi.

Avrupa Birliği, Rus vatandaşların kripto varlıklar ile yapabilecekleri ödemeleri 10 bin avro ile sınırlandırmıştı. Son gelen haberler ise Rusya için çok daha kötü olduğu görülüyor.

Bu 10 bin avroluk miktarı da Rusların elinden almayı planlayan AB, hem Rusya’ya bir darbe vuracak hem de Bitcoin ile ödemelerin tekrardan azalmasını sağlayacak.

Atılacak olası hamlelerin ardından Rus vatandaşlar artık AB kripto cüzdanlarında hiçbir dijital varlık depolaması yapamayacak.

Rusya’nın Donetsk, Kherson, Zaporizhzhia ve Luansk gerçekleştirdiği referandumları “sahte” olarak tanımlayan AB yetkilileri, Rusların işgali meşrulaştırılmaya çalıştıklarını iddia ediyor.

Avrupa Birliği arasındaki müzakereler halen devam ediyor. İlerleyen süreçte bu yeni yasa tasarısı hakkında çok daha çarpıcı bilgilerin ortaya çıkacağı tahmin edilmekte.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

  • Çok saçma bir haber Bitkoin cüzdanlarında AB cüzdanı veya ABD cüzdanı yada Rusya cüzdanı diye bir şey var ki kısıtlama getirebillsin Avrupa Birliği.Birde kripto piyasası diye bir haber kanalı olmuşsunuz ama Kripto eko sistemini siz daha anlayamamışsınız.Avrupa Birliği Merkez Bankası Başkanı Legard kriptoyu zaten hiç bilmiyor ki, bu tarz saçma sapan açıklamalarda bulunuyor.Legarf önce kendi işini doğru dürüst yapsın

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22