Gündem

🆘Arjantin’in Enflasyonu Türkiye’ye Yaklaştı! Çıkış Yolu Bitcoin mi?

Dünyada enflasyon artışları yaşanmaya devam ediyor. Birçok ülke bu konu hakkında adımlar atsa da, şimdilik bu artışların önüne geçmeyi başaramamış durumda.

Geçtiğimiz hafta itibariyle Arjantin‘de enflasyon rakamları açıklandı. Gelişmekte olan ülkeler arasında Türkiye ile benzer bir ekonomik yapıya sahip olan Arjantin’de, yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rekor seviyelere çıkarak yüzde 78,5’a ulaştı.

Her ne kadar Arjantin Merkez Bankası son aylarda faiz artırımına gitmiş olsa da, şimdilik enflasyon oranlarını baskılamayı başaramadı.

Bitso tarafından yapılan bir ankete göre, Arjantin’de kripto para birimleri benimsenmesi her geçen gün azalmaya devam ediyor.

Her ne kadar yatırımcılar Bitcoin‘i enflasyona karşı bir korunma aracı olarak görse de, BTC‘nin enflasyon artışlarında değer kaybetmesi, kripto para birimlerinin popülerliğini yitirmesine neden olmakta.

Chainalysis’e göre, geçtiğimiz dönemlerde Arjantin kripto para birimlerini en çok benimseyen 10 ülke arasında yer alıyordu.

Bitcoin’in son dönemlerde yaşadığı düşüşler, ülkede Bitcoin’in benimsenme oranını düşürmüş olsa da, ilerleyen süreçte bu durumların değişeceği tahmin edilmekte.

Amerikan Merkez Bankasının (FED) güvercin faiz hamleleri yapması sonrasında BTC’nin yükselişe geçmesi, Arjantin gibi yüksek enflasyona sahip ülkelerde Bitcoin’e olan rağbetin artmasını sağlayabilir.

Meksika merkezli bir kripto para borsası olan Bitso’nun yaptığı anket, katılımcılarının yüzde 83’ünün kripto para birimleri hakkında bilgi sahibi olduğunu gösterdi.

Zor bir süreçten geçen Bitcoin, enflasyon artışlarına karşı değer kazanmayı başardığı takdirde, Arjantin ve Türkiye gibi görece Avrupa’ya göre daha yüksek enflasyona sahip ülkelerin BTC’ye yönelmesini sağlayabilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Vadeli İşlemlerdeki Açık Bitcoin (BTC) Pozisyonları, ATH Sonrası Zirveye Ulaştı!

Lider kripto para birimi Bitcoin'deki (BTC) açık vadeli pozisyonlar bu yıl yeni bir zirveye ulaşarak…

19.02.2024 - 17:37

Bitcoin (BTC) ve Bu Altcoin’lerin Fonlarına Para Girişi Var! İşte Son Veriler..

Spot Bitcoin ETF'lerinin onaylanması, resmen kripto piyasasının kaderini değiştirmiş gibi gözüküyor. Spot BTC ETF onayı…

19.02.2024 - 16:31

Dev Kripto Piyasa Yapıcı, Binance’deki Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle bazı altcoin'lerde her ne kadar ani yükselişler yaşanıyor olsa da,…

19.02.2024 - 15:13

Binance, Bitcoin, ETH ve Bu Altcoin’in Kaldıraçlı Tokenlerini Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat…

19.02.2024 - 13:57

Bitcoin Analisti Martinez: Binance’deki Bu Altcoin’de Ralli Başladı!

Kripto para sektöründe haftanın ilk günü özelinde altcoin'lerde volatil artışların meydana geldiği görülebiliyor. Tekrardan yukarı…

19.02.2024 - 12:44

Simple Miner – Entegre Pasif Gelir Elde Etmek İçin Yeni Bir Model

1.Bulut Madenciliği Nedir? ① Geleneksel Madencilik: Geleneksel madencilik modeli, katılımcıların büyük sahalar kiralamasını ve çok…

19.02.2024 - 12:30