Haberler

Arjantin’den Bitcoin (BTC) Hamlesi Geldi, Vadeli İşlem ETF’sine Onay Çıktı!

Küresel düzeyde Bitcoin ve kripto varlıkların benimsenme oranındaki yükseliş sürüyor. Bununla birlikte kişilerin, kurumların, devletlerin ve kripto para sektörüne karşı ön yargılı davranışlarında bir bir yok olduğunu gözlemliyoruz.

Böylece kripto para sektöründeki dijital hizmetleri hayatınızın bir parçası olarak kabul etmeye başlıyoruz. Bunun en büyük göstergesi olarak kurumlar nezdinde kripto paraları bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmesini bir örnek olarak verebiliriz.

Devletler düzeyinde ise ABD hükümeti ProShares Bitcoin (BTC) vadeli işlem ETFsini onaylamasının ardından bu konuda bir çok ülkeye de öncülük ettiği görülmekte. Arjantinli düzenleyiciler Bitcoin vadeli işlemler ETF’sini onaylamak için karar aldıkları son gelen haberler arasında ve bu önemli bir durum.

Bloomberg haber ajansında yer alan bir habere göre Arjantin’in en büyük Bitcoin vadeli işlem piyasası Matba Rofex, Ulusal Menkul Kıymetler kurumuna borsa için başvuruda bulunduğu belirtiliyor. Düzenleyicilerin bu ETF başvurusunu değerlendirmek için incelemeye aldıkları vurgulanıyor. Arjantin’de kripto para borsaları bulunurken, yasal olarak kayıt altına alınmış Bitcoin vadeli işlemler ETF’si henüz bulunmuyor.

Öte yandan, Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Bitcoin’in yasal para olarak kabul edilme olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Arjantin kripto para benimsenmesinin en yüksek olduğu ülkelerin başında geliyor. Bu durum ülkenin yıllardır yüksek enflasyon içinde olduğu düşünüldüğünde, pek de sürpriz sayılmaz.

Ayrıca, Chainalysis’in bir raporuna göre Arjantin, dünyada kripto benimseme puanlamasında en yüksek oranlardan birine sahip olduğu biliniyor.

En Son Yazılar

Ethereum Tabanlı ERC-404 Altcoin’leri Sert Düşüşler Yaşıyor!

Geçtiğimiz hafta itibariyle kripto para sektörünün ana gündem maddelerinden bir tanesi haline dönüşen ERC-404 altcoin'leri,…

12.02.2024 - 12:00

DİKKAT: Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir proje olan Loopring (LRC), son saatlerde…

12.02.2024 - 10:57

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18