Bitcoin (BTC)

Araştırma Başladı: Bitcoin (BTC) Şirketi Celsius, Ponzi miydi?

Kripto para sektöründe 2022 yılı itibariyle birçok vahim olay gerçekleşti. Bu olayların ilk sırasında ise kripto para şirketlerinin iflasları yer alıyor. Birçok şirketin iflas etmesi dikkat çekerken, iflas sonrası bu şirketlerin kirli işleri de yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

New York iflas mahkemesinin bağımsız bir müfettişi bugün yaptığı açıklamada, Celsius’un yatırımcılarını yanılttığını ve geçtiğimiz dönemlerde zaman zaman diğer müşterilerin para çekme işlemlerini ödemek için yeni müşteri fonlarını kullandığını söyledi.

Eylül ayında iflas mahkemesi Celsius’u derin bir şekilde araştırması için Shoba Pillay’e görevlendirdi. Celsius’un tüm adımlarının araştırılmasını isteyen mahkeme, çalışmalara devam ediyor.

Pillay, Celsius eski başkanı da dahil olmak üzere tüm personelle görüştükten sonra iflas mahkemesine şu mektubu gönderdi:

 “Celsius’un müşterileriyle olan sözleşmesini nasıl tanımladığından kripto varlıklarıyla aldığı risklere kadar her önemli açıdan Celsius’un işini yürütme şekli, Celsius’un müşterilerine anlattıklarından önemli ölçüde farklıydı.”

Nisan 2022’de, Celsius’un Madeni Para Dağıtım Uzmanı Dean Tappen, Celsius’un adımlarını “çok ponzi benzeri” olarak tanımlamıştı. Shoba Pillay ise mektubunu şu sözlerle tamamladı:

“celsius 12 Haziran’da müşteri para çekme işlemlerini duraklattı ancak bunu yapmasaydı, yeni müşteri mevduatları kaçınılmaz olarak Celsius’un para çekme işlemlerini finanse etmek için tek likit madeni para kaynağı haline gelecekti.”

“bazı durumlarda Celsius, müşterilerin para çekme taleplerini finanse etmek için doğrudan yeni müşteri mevduatlarını kullandı.”

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin Dolandırıcısı SBF, Ne Kadar Hapis Cezası Alacak?

Geçtiğimiz yıllarda kripto para sektöründe tarihin en büyük çöküşlerinden bir tanesinin yaşanmasına sebebiyet veren FTX…

29.02.2024 - 12:45

Kripto Balinaları, Bitcoin’deki (BTC) Yükselişler Sonrasında Neler Yapıyor?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak görülen balinalar, aldıkları kararlar ile dikkatleri üzerine çekiyor.…

29.02.2024 - 12:22

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki Ağ Yükseltmesini Destekleyecek!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, aldığı kararlar ile kripto…

29.02.2024 - 12:02

Bitcoin’in 64 Bin Doları Gördüğü Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

29.02.2024 - 00:26

İşte Bitcoin’deki (BTC) Sert Yükselişlerin Tüm Sebepleri!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bu ay itibariyle %50'ye yakın bir yükseliş yaşamayı başardı.…

28.02.2024 - 23:39

ABD Hükümeti, Bitfinex Davasında Ele Geçirdiği Bitcoin’leri (BTC) Transfer Ediyor!

Dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), aldığı kararlarla kripto para…

28.02.2024 - 22:35