Borsa

Apple, Elon Musk’ın Ardından Bitcoin Borsası Coinbase’e de Rest Çekti!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük 2. spot ve türev kripto para borsası olan Coinbase, Binance, Kucoin ve Gate.io gibi borsaların aksine son iflas olaylarını uzaktan takip etmeye devam ediyor.

İflas mevzularının haricinde ise son dönemde Elon Musk ve Apple arasında yaşananlarda gündem olmuş durumda. Twitter’ın politika değişikliği, Apple cephesinin Twitter’a verdiği reklamları kesmesine neden oldu.

Geçtiğimiz dakikalarda ise Coinbase, Apple hakkında yeni bir karar aldıklarını duyurdu. Başarılı borsa Apple’ın App Store politikalarını öne sürerek mobil NFT ticaretini durdurdu.

IOS cephesinden gördüğü baskıların ardından bu kararı aldığını açıklayan popüler borsa, resmi Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili şu sözleri aktardı:

“Artık Coinbase Cüzdan kullanarak IOS üzerinden NFT gönderemeyeceğinizi fark etmişsinizdir. Bunun nedeni, Apple’ın biz bu özelliği devre dışı bırakana kadar son uygulama sürümümüzü yayınlamamızı engellemesidir.”

“Apple’ın önerisi, NFT’leri göndermek için gereken gas (işlem) ücretlerinin yüzde 30’unu alabilmeleri için Uygulama İçi Satın Alma sistemi aracılığıyla ödenmesi gerektiğidir.”

“NFT’lerin ve blok zincirlerin nasıl çalıştığını anlayan herkes için bu kesinlikle mümkün değil. Apple’ın tescilli Uygulama İçi Satın Alma sistemi kriptoyu desteklemiyor, bu yüzden denesek bile uyum sağlayamadık.”

NFT aktarımlarındaki gas ücretlerinin yüzde 30’unu almak isteyen Apple, bu hamlesi ile kripto para sektörüne ne kadar uzak bir şirket olduğunu kanıtladı.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Dev Girişim Fonu Ortağı: ABD Hükümeti, Ülke Borcundan Bitcoin (BTC) ile Kurtulabilir!

A16z girişim fonunun genel ortağı ve popüler kripto para borsası Coinbase'in eski üst yöneticisi Balaji…

12.03.2024 - 18:44

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Launchpool’a Ekledi!

Dev kripto para borsası Binance, geçtiğimiz dakikalarda Ether.Fi (ETHFI) isimli kripto projesini launchpool'a eklediğini duyurdu.…

12.03.2024 - 17:32

Dev Shiba Inu Balinası, SHIB Satışları Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük şaka altcoin'lerinden bir tanesi olan Shiba Inu (SHIB), son dönemlerde…

12.03.2024 - 17:09

Binance’deki Bu Altcoin, Yarın NVIDIA ile Ortaklık Kurduğunu Duyurabilir!

Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Vanar Chain (VANRY), son dakikalarda gündeme geldi. Vanar ekibi yarın…

12.03.2024 - 15:57

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), son dakikalarda yeniden finans piyasalarının ve…

12.03.2024 - 15:30

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance Kurucusu CZ’nin Pasaportuna El Konuluyor!

Son dakikalarda Bloomberg'in aktardığı bilgilere göre Binance davasına bakan ABD Federal Yargıcı, dev kripto para…

12.03.2024 - 14:43