Binance Coin (BNB)

Analiz Şirketi Açıkladı: Ethereum’un Başı, Binance Yüzünden Büyük Belada!

Önde gelen veri analiz şirketlerinden DataDash’in kurucusu Nicholas Merten, son günlerde yaşanan Ethereum ve Binance rekabeti hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Pancake ve Bakeryswap gibi protokoller ise bu rekabete damga vurdu.

Binance Smart Chain Büyümeye Devam Ediyor

Binance kripto para borsasının merkezsiz ağı Binance Smart Chain, son dönemde kesinlikle büyük yankı uyandırdı. BSC ağı üzerindeki Pancakeswap veya Bakeryswap gibi birçok merkezsiz kripto para borsası, Uniswap’e rakip olmaya başladı. PancakeSwap kısa süre önce işlem hacmi konusunda Uniswap’i geçmeyi bile başardı ve bu başarı Binance Coin’i 340 dolara taşıdı.

Birçok analist Ethereum’a rakip olma konusunda Binance Coin’in hala yeterli olmadığını belirtse de DataDash farklı bir görüşe sahip. Merten, 330.000 takipçisine yaptığı açıklamada BSC ve Ethereum ağı arasındaki rekabetin ise artabileceğine değindi. BSC’nin çok düşük işlem ücreti sunduğuna vurgu yapan Merten, Ethereum ağında. bunun büyük bir sorun haline geldiğini belirtti. Uniswap üzerinde en küçük bir işlem için bile 40 dolara yakın maliyet oluşması, bireysel yatırımcıları iten bir faktör oldu. BSC üzerinde ise 1 doların altındaki işlem ücretleri gerçek bir büyümeye kapı aralıyor.

Merten yine de BSC’nin de dezavantajları olduğunu vurgulayarak, bunun aslında bir nevi merkeziyete sahip olduğunu ifade etti. Binance’in altyapısını kullanan BSC, aslında Ethereum’a göre oldukça merkezi. Ancak ağdaki işlem ücretlerini bu kadar hesaplı yapan temel faktör de merkezi olması. Yine de birçok kullanıcı şu an için bu rekabette BSC’nin tarafını tutuyor gibi gözüküyor.

En Son Yazılar

Robert Kiyosaki: Yatırımcılar Bitcoin (BTC), Altın ve Bu Ürünü Satın Almalı!

Dünyanın en çok satan kişisel gelişim kitaplarından bir tanesi olan "Zengin Baba Yoksul Baba'nın" yazarı…

25.02.2024 - 19:40

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kilit açılımları kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Birçok altcoin kilit açılımları nedeniyle satış baskısı ile…

25.02.2024 - 17:56

ABD’li Dev Hedge Fonu Kurucusu, Bitcoin ve Altcoin Piyasasını Yorumladı!

Amerika merkezli en önemli hedge fonu şirketlerinden bir tanesi olan Pantera Capital'in kurucusu ve yöneticisinin…

25.02.2024 - 16:08

Bu Kripto Projesinin Ekibi Dolandırıcı Çıktı, Ethereum (ETH) Hırsızlığı Yapıldı!

Kripto para sektöründe bir süredir Blast ekosistemi üzerinde geliştirilen projeler dikkat çekiyor. Önümüzdeki süreçte Blast'ın…

25.02.2024 - 13:50

Santiment: Bu 16 Altcoin, Piyasadaki Yükselişlere Öncülük Ediyor!

Kripto para yatırımcıları çok uzun bir süredir piyasada bir altcoin rallisinin yaşanmasını bekliyor. Her ne…

25.02.2024 - 11:24

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler, Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor?

Kripto para sektöründe hafta sonların genel olarak yatay bir trend hakim olsa da, bu hafta…

25.02.2024 - 00:38