Analiz

Altın Yükselişe Devam Ederken, ABD Doları Yatay Gidiyor!

Dünyada bulunan kaos ortamlarından beslenen altın, Rusya’nın Ukrayna işgali ardından başlattığı yükseliş dönemine son hız devam ediyor.

Dünyanın bir çok ülkesinden gelen yaptırımlar, Rus ordusunu durdurmaya yetmezken, Ukrayna halkı ise özgürlük mücadelesine devam ediyor.

Gelişen olaylar ışığında vatandaşların güvenli liman olarak tanımladığı altın değer kazanırken ABD doları Türk lirası karşısında yatay gidişine devam ediyor.

Yayın saati itibariyle Gram altın, 900 Türk lirası seviyelerine ulaştı. Şubat başı itibariyle değer kazanmaya başlayan Gram altın, grafik üzerinde bulunan direnç seviyeleri kırarak yolcuğunu sürdürüyor.

Fibonacci 0.382 seviyesi olan 880 Türk lirası üzerine de çıkmayı başaran altın, major direnç aralığı olan 950 Türk lirasına doğru ilerleyişini sürdürmekte.

Rusya’nın işgalci tavrı devam ettiği sürece değer kazanmaya devam edecek olan altın, dünyaya genel bir barış ortamı hakim olmadan tekrardan değer kaybı yaşaması beklenmemekte.

ABD Doları Yatay Gitmeye Devam Ediyor!

Rusya’nın Ukrayna işgali ardından altın gibi değer kazanması beklenen ABD doları, Türk lirası karşısında kayda değer bir yükseliş gerçekleştirmedi.

Her yükselişe başladığı sırada baskılanmaya devam eden ABD doları, yayın saati itibariyle 14.30 Türk lirası seviyelerinde konumlanmakta.

Geçtiğimiz günlerde gelen düşüş ile yükselen trendinin tekrar altına sarkan ABD doları, bugün itibariyle tekrardan trendin üzerine çıkmayı başardı.

14.30 – 14.00 Türk lirasında bulunan major direnç seviyesinde bulunan ABD doları, bu direnç seviyesi üzerinde günlük kapanışlar yapmaya başlaması halinde ilerleyen günlerde yukarı yönlü hareketler gerçekleştirebilir.

ABD dolar endeksi her ne kadar günlerdir yükselmeye devam etse de, Türk lirası bu yükseliş karşısında değerini korumayı başardı.

ABD dolar endeksi an itibariyle 98 seviyelerine ulaştı. 100 – 101 seviyelerinde kritik direnci bulunan endeksin, bu seviyelerden artık bir geri çekilme yapması bekleniyor.

Bir geri çekilme hareketi gelmesiyle ABD doları değer kaybedeceği için Bitcoin ve kripto paraların tekrardan yükselişe geçmesi beklenebilir.

En Son Yazılar

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23

Ripple (XRP) Bu Kripto Platformunu Satın Aldı! İşte Ayrıntılar..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), New York…

13.02.2024 - 18:09

FTX, Ethereum (ETH) ve Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Batık kripto para borsası FTX, geçtiğimiz dönemde mahkemeden portföyündeki kripto varlıkları tasfiye etme izni almıştı.…

13.02.2024 - 16:59