Analiz

Altın ve Dolar Metriklerinde Son Durum Ne?

Sıcak savaşın başlamasıyla beraber günlerdir akümüle olmaya devam eden altın ve ABD dolarında sert yükselişler başladı.

Güvenli liman olarak tanımlanan altın sert yükselişine devam ederken, ABD doları da Türk lirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

Altın Yükselişi Nerede Son Bulacak?

Haberimizin yazıldığı sırada 870 Türk lirası seviyelerinde konumlanmaya devam eden altında bir geri çekilme yaşanıyor. Bugün itibariyle 920 Türk lirasına kadar yükselen altın düşüş yaşamakta.

Fibonacci 0.382 seviyesi olan 880 Türk lirasının altında bulunan altın, bu direnç seviyesini kırması büyük önem arz etmekte.

Bu direnç seviyesinin kırılmasıyla beraber 950 Türk lirasına kadar yükselebilecek olan altın, Rusya – Ukrayna savaşındaki son dakika gelişmelerinden etkilenmeye devam ediyor.

Savaşın büyümesi ve bütün Avrupa’yı kapsaması halinde çok büyük yükselişler yapabilecek olan altın, savaşın Rusya – Ukrayna arasında kalmasıyla birlikte tekrar düşüş serüvenine girebilir.

ABD Dolarının Yükselişi Yeni mi Başlıyor?

ABD doları bugün itibariyle 14.81 Türk lirasına kadar bir yükseliş yaşadı. ABD doları uzun süredir sizlerle paylaştığımız grafikteki kırılma noktasına ulaşmış durumda.

14.00 – 14.33 Türk lirasında bulunan direnci kırması durumunda sert bir yükselişler yaşayabilecek olan ABD doları, 17.20 Türk lirasını görmesi beklenebilir.

Bu direnç seviyesini kıramamış olan USD, tekrar bir düşüş hareketi yaşaması halinde yükselen trendini kırması gerekiyor.  Yükselen trendin kırılımıyla 13 Türk lirasına kadar gerileyebilecek olan ABD doları, savaştan gelecek haberlere göre hareket edecek.

En Son Yazılar

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23

Ripple (XRP) Bu Kripto Platformunu Satın Aldı! İşte Ayrıntılar..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), New York…

13.02.2024 - 18:09

FTX, Ethereum (ETH) ve Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Batık kripto para borsası FTX, geçtiğimiz dönemde mahkemeden portföyündeki kripto varlıkları tasfiye etme izni almıştı.…

13.02.2024 - 16:59

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), son dakikalarda finans piyasalarının gündeminde…

13.02.2024 - 16:30