Altcoin

Altcoin’lerin, Bitcoin’den (BTC) Ayrışıp Yükselmesi İçin Ne Olması Gerek?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son günlerde tekrardan sert bir şekilde değer kaybetmeye başladığı görülüyor. Zor bir süreçten geçen kripto para birimleri, ilerleyen günlerde toparlanabilmesi için küresel piyasaların artışa geçmesi gerekmekte.

Her ne kadar Bitcoin, Ethereum, Ripple ve bazı major altcoinlerin, küresel piyasalar ile korelasyonu olsa da, daha düşük piyasa değerine sahip altcoinler ilerleyen günlerde değer kazanabilir gibi gözükmekte.

Altcoinlerin en sert değer kazandığı dönemlerin Bitcoin yükselirken piyasa hakimiyetinin düştüğü günler olduğu biliniyor. Her ne kadar BTC‘nin ilerleyen günlerde yükseliş yaşaması beklenmese de, altcoinler değer kazanabilir.

Bitcoin Dominance Tablosunda Sert Düşüş Başlıyor mu?

Bitcoin dominance tablosunun bu hafta itibariyle düşüşlere devam ettiği görülüyor. Kritik bir destek seviyesinin yavaş yavaş altına sarkmaya başlayan dominance tablosu, yüzde 40 noktasını kaybetmesiyle birlikte kısa bir süre içerisinde yüzde 35’e kadar gerileyebilir.

Bitcoin dominance tablosunda yaşanabilecek bu olası düşüş ise altcoinlere ciddi miktarda geçişin olabileceğini gösteriyor.

İlerleyen süreçte her ne kadar Bitcoin yatay hareketler sergileyebilecek olsa da, piyasa hakimiyetindeki çöküş altcoinlerin değerin değer katmasını sağlayabilir.

ATH seviyesinden yüzde 95’e varan düşüşler yaşayan altcoinler, ilerleyen günlerde Bitcoin dominance tablosundaki çöküş ile birlikte tekrardan yeni bir yükseliş trendi başlatabilir gibi gözükmekte.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23