Analiz

Altcoinlerin Akıbeti Ne Olacak? – Ethereum (ETH) Teknik Analizi!

Kripto para piyasasında rağbet gören altcoinlerin lideri olan ve Bitcoin’in (BTC) ardından en büyük piyasa değerine sahip olan Ethereum (ETH), 332.1 milyar dolarlık piyasa değeriyle yayın saati itibariyle 2.810 dolar üzerinden işlem görüyor.

Piyasanın genel yönünü belirleyen BTC’den sonra, ETH de altcoinlere yön vermeye devam ediyor. Son günlerde yaşanan BTC düşüşüyle birlikte düşüşe geçerek 3.000 dolar seviyesinin altına düşen ETH, altcoinleri de beraberinde sürüklüyor. Bu süreçte altcoinlerin akıbetiyle ilgili ETH’nin USDT ve BTC paritelerini teknik anlamda ele alıyoruz.

ETH/USDT Günlükte Önemli Destek Seviyeleri!

Eylül ayının ilk günlerinde yaşadığı yükselişle altcoinlere adeta can suyu olan Ethereum (ETH), ardı ardına gelen düşüş dalgalarından etkilenerek 50 günlük hareketli ortalamayı şiddetli bir şekilde kaybetti.

Ethereum (ETH) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

4.000 dolar civarından yaşadığı %30’un üzerindeki düşüşle 100 günlük hareketli ortalama olan 2.761 dolar seviyelerine kadar gerileyen ETH, MA100 seviyesini halen koruyor. BTC’deki düşüşün etkisi görülen ETH için MA100 ve MA200 (2.629 Dolar) seviyelerinin yanı sıra yeşil yükseliş trendi de oldukça önemli bir destek görevi görüyor.

ETH’nin bahsedilen bu desteklerin altında kapanış yapması fiyatta derin düşüşlere neden olabileceği gibi altcoinleri de beraberinde sürükleyeceği için 2.592 dolar altında stop olma yoluna gidilebilir. Bu noktada alım yapan yatırımcılar kısa vadede 3.140 – 3.215 dolar aralığına doğru bir yükselişte kar alımı yapabilirler.

Süper Trend Desteği!

Günlük grafikte de önemli destek seviyeleri ve trend çizgisi üzerinde bulunan ETH, 4 saatlik zaman diliminde de hem yeşil trend desteğinin hem de Süper Trend indikatörünün AL sinyali verdiği destek üzerine alıcı buluyor.

Ethereum (ETH) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu indikatörün çoğunlukla iyi bir şekilde işlediği düşünüldüğünde bu seviyelerden alım yönlü strateji yapan yatırımcılar, 2.789 dolar altında stop olma yoluna gidebilir. Bu senaryoda kısa vadeli hedefler, 2.946 ve 3.133 dolarlık direnç seviyeleri olarak belirlenebilir.

Altcoinlerin Kaderi ETH/BTC Paritesi!

Piyasada paranın altcoinlerden BTC’ye veya BTC’den altcoinlere akışının takip edilebildiği ETH/BTC paritesi, altcoinlerin kaderi için önemli bir yer tutuyor.

ETH/BTC Paritesi Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

USDT paritesinde görülen yükselişle harekete geçen BTC paritesinin devamında altcoinlerin de canlandığı görülürken bu paritedeki düşüşün de kötü yönde altcoinleri etkilediği ortaya çıkıyor. Bu noktada günlük grafikte değerlendirdiğimiz ETH/BTC paritesi, USDT paritesi gibi önemli bir destek seviyesi üzerinde bulunuyor.

Grafikteki 0,0673 seviyesinin kaybedilmesi halinde pariteyi MA100’e denk gelen 0,06648 seviyesinin karşılaması bekleniyor. Bu seviyenin de kaybedilmesi altcoinlerin kaderi için son kale olan 0,0637 – 0,0645 aralığını gündeme getirebilir. Bu seviyeler bir bir kaybedilirse piyasada yeniden zorlu bir ayı sezonunun başladığı görülebilir.

* Yukarıda yazılanla yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07