Bitcoin (BTC)

Altcoin’lerde Ralli Sinyali: Bitcoin Hakimiyeti Düşüşe mi Geçiyor?

Kripto para sektöründe 2023 yılı her ne kadar fazlasıyla iyi başlamış olsa da, halen net bir altcoin rallisinin yaşandığı görülmedi. Birçok altcoin halen dip seviyelerinden sadece yüzde 30-50 oranında yükseliş yaşamış durumda.

Bazı altcoin’ler değerini 5’e katlamış olsa da genel olarak altcoin’lere baktığımızda dip seviyeden beklenen volatil ve hacimli yükselişleri yaşayamadıkları net bir şekilde görülüyor.

Bu yükselişlerin baskılanmasının ana odak noktasının ise Bitcoin dominans tablosu olduğu gözlenmekte. Lider kripto para birimi yükselirken BTC hakimiyetinin de artması, altcoin’leri baskıladı.

Önümüzdeki hafta itibariyle ise kripto para sektöründe olumlu havanın devam etmesi halinde artık Bitcoin dominans tablosunun düşüşler yaşaması beklenmekte.

Bitcoin hakimiyetinin yüzde 44.63 direncinden reddedilmesi olumlu olsa da, son günlerde tekrardan yükselişe geçmiş durumda. BTC dominans tablosunun bu seviyenin altında kaldığı sürece altcoin rallisi için her zaman umut bulunmakta.

Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin bu direnç noktasını aşması ise altcoin’lerin tekrardan baskılanmasına neden olacaktır. Böyle bir senaryoda Bitcoin’in de düşüşe geçmesi, birçok altcoin’in dip noktalara gerilemesine neden olabilir.

Şuan itibariyle beklenen altcoin rallisi henüz yaşanmamış olsa da, Bitcoin’in olası düzeltmesinde bu ürünlerin çok ciddi miktarda değer kaybedebileceğini okurlarımızın unutmaması gerek.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Marjinde Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bugün itibariyle popüler borsa resmi…

31.01.2024 - 17:02

SON DAKİKA: ABD’de Öncü Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe satıcıların baskın olduğu görülüyor. Bu akşam ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 16:30