Cardano (ADA)

ADA DeFi Alanında Rekor Kırıyor! Rakipleri Ethereum, SOL ve AVAX Bakakaldı!

Cardano (ADA), Ethereum, Solana ve Avalanche gibi dev rakipleri ile mücadele edebilmek için 2021 Eylül ayında blok zincirinde çok önemli bir güncelleme gerçekleştirdi.

Akıllı sözleşme üzerine yapılan güncelleme ise o günden bu yana muazzam bir gelişme gösterdiği söylenmekte. Öyle ki, ADA bu önemli güncelleme sonrasında rakipleri ile çeşitli alanlarda rekabet edecek seviyeye gelmiş durumda.

Cardano (ADA) Rakiplerini Tehdit Ediyor

Cardano, eylül ayında akıllı sözleşme işlevselliğinin eklenmesini içeren güncellemeden sonra rakiplerine oranla devasa bir büyüme kat etti. Özellikle, Cardano tabanlı bir akıllı sözleşme platformu olan Plutus’ta geliştirilen projelerin sayısı, 25 Ocak tarihi itibari ile 996‘ya ulaştığı belirtilmekte.

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi Cardano 2021 Eylül ayında gerçekleştirilen Alonzo ağ yükseltmesinden (Alanzo Hard Fork) bu yana Plutus tabanlı akıllı sözleşme platformlarının artışı görülmekte.

Alonzo ağ yükseltmesi içeriği bakımından rakiplerine büyük göz dağı vermişti. Zira, bu güncelleme ile birlikte ADA blok zincirine merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamaları geliştirme platformu eklendi ve rakipleri karşısında büyük eksiklik olan bu ekosistemin geliştirilmesi amaçlandığı belirtilmişti.

Güncelleme üzerinden 4 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen ağda geliştirilen akıllı sözleşmelerin neredeyse 1000’e ulaşması yatırımcıların takdirini toplarken, rakiplerinin ise telaşa kapaldığı söyleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Finbold, Cardano blok zinciri üzerinde inşa edilen akıllı sözleşme platformlarının sayısını 888 olarak bildirmişti. ADA blok zincirindeki akıllı sözleşmeler, eylül ayından itibaren Plutus platformunun geliştiricileri arasında en iyi performansa sahip oldu.

Bununla birlikte, Cardano’nun rakiplerine nazaran benimsenme oranlarındaki artış, geliştiricilerin ADA blok zincirini tercih etmelerindeki en önemli etkenler arasında ilk sırada yer aldığı düşünülmekte.

En Son Yazılar

Batık Kripto Borsası FTX, Ethereum (ETH) ve Bu 2 Altcoin’de Satış Yapıyor!

Kripto para sektöründe pazar günü kötü başladı. Dün özelinde her ne kadar piyasada bir hareket…

04.02.2024 - 11:18

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor? İşte Son Durum..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta sonu özelinde de yatay hareketler sergilemeye devam…

03.02.2024 - 23:47

Bu Altcoin’de İçerden Bilgi Alan Tüccarlar, 3.694 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1.8 Milyon Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe "Insider trading" gibi bir kavram bulunuyor. Bir konuda önden/içerden bilgi alıp alım…

03.02.2024 - 22:16

Ali Martinez: Binance’deki Bu Altcoin, 20 Kat Artabilir!

Başarılı kripto para analistlerinden bir tanesi olan Ali Martinez, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Dönem…

03.02.2024 - 21:13

Dev Bitcoin Borsası, Bu Altcoin’i Tutan Herkesin Varlıklarını Sattı!

Dev kripto para borsası Coinbase, 21 Aralık 2023 tarihinde bir Bitcoin hard forku olan Bitcoin…

03.02.2024 - 20:10

Epic Games, Bu Altcoin’in Oyununu Listeleyecek! İşte Ayrıntılar..

Son dönemlerde kripto oyunlarına ilgi yeniden artmaya başladı. Gelen bilgilere göre Epic Games yakında Call…

03.02.2024 - 18:56