Bitcoin (BTC)

Acemi Yatırımcılarla Profesyonellerin Hangi Kripto Paraları Aldığı Belli Oldu

Kripto para sektörü son dönemde Bitcoin’den (BTC) çok altcoinlerin yükselişi ile gündemde. Özellikle Dogecoin (DOGE) gibi kripto paraların rekor yükselişi, ilgiyi BTC’den altcoinlere çekse de profesyonel yatırımcılar bu duruma hala temkinli yaklaşıyor.

Profesyoneller Hala Bitcoin Alıyor

Lider kripto para birimi Bitcoin son günlerde 55.000 dolar ila 58.000 dolar seviyeleri arasında sıkışıp kaldı ve bir türlü buradan kurtulamıyor. OKEx borsasının vadeli işlemlerindeki short ve long oranlarına bakıldığında ise şu an profesyonel yatırımcıların Bitcoin fiyatının düşüşünden faydalandığı görülüyor. Profesyonel yatırımcılar bu durumda daha fazla BTC alıp long pozisyon açarken, bireysel yatırımcıların altcoin aldığı görülmekte.

OKEx borsasının en üst sırada yer alan yatırımcılarının long ve short oranlarına bakıldığında da son dönemde alım aktivitesinin arttığı görülebiliyor. Bybt verilerine göre 4 Mayıs tarihindeki alım sinyali, 14 Nisan tarihindekinden bile daha güçlü. 14 Nisan tarihinde Bitcoin fiyatının yakaladığı ivme 64.900 dolara kadar çıkışı beraberinde getirmiş ve tüm zamanların rekoru kırılmıştı.

Yine de spot piyasa verileri de bir hayli önemli ve bireysel yatırımcıların kararı piyasayı etkileyebilir. Bireysel yatırımcının ise spot piyasadaki hacme bakıldığında özellikle Bitcoin’den uzak durduğu görülüyor.

BTC, bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla 56.000 dolar seviyelerinde işlem görmekte ve 24 saat içerisinde 72 milyar dolarlık ticari hacim yakaladı. Öte yandan sadece Dogecoin’in (DOGE) bile 53 milyar dolarlık ticari hacim ile BTC’ye kafa tuttuğu ve bireysel yatırımcıların ilgisini yansıttığı görülmekte.

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04