Haberler

ABD’nin Borcu: 2.650.000.000 Bitcoin

Amerikan yönetimi giderek daha fazla bir borç yükü ile karşı karşıya kalmaya devam ederken 3 trilyon dolarlık kurtarma paketinin 1.6 trilyon doları kullanıldı bile. Gelecek aylarda 1 trilyon doları daha kullanmak isteyen Amerikan yönetimi ülkede sürekli artan borca karşı kaygı duymazken, sınırsız dolar basma hamlesi gibi adımlar ülkenin her şartta kurtarıcısı olarak gösteriliyor. Trilyon dolarlık Amerikan ekonomisinin giderek daha fazla güç kazandığı son birkaç yılın özellikle bu dönemde artan borçlar dolayısı ile hasar görmediğinden söz edilirken, ABD yönetimi açısından ise bu durumun olumsuz olduğundan söz ediliyor.

Ancak ABD’nin bu borcu tek seferde ödeyebilecek olmasa bile kısa vadede bile 26 trilyon dolar değere eşit olan borcu ödemesinin imkanı olduğundan söz ediliyor. Özellikle ABD’nin ülke içerisinde yabancı yatırımcı programları sayesinde bile bu borcun %15’inden daha fazlasını kapatabileceği, eğer yabancı yatırımcı programlarından daha yüksek bedel alırsa %15’e yakın borcun kapanabileceği düşünülüyor.

Ancak ekonomistler ise ABD’nin bu dönemde borçlarını düzenli olarak ödeyebilecek en güçlü ülke olduğuna, en güvenilir borç verilecek ülkeler sıralamasında 1. sıranın sahibi olduğuna değinerek, ülkenin 26 trilyon dolar değerindeki borcunun ülke ekonomisi açısından herhangi bir soruna işaret etmediğine, ödeme endişesi yaşanmadığına değinmekteler.

Bugün itibariyle 1 trilyon doların altında olan kripto para piyasasına bakılacak olursa ABD’nin 26 trilyon dolar değerindeki borcunun Bitcoin ile ödenmesi durumunda 10.000 dolar üzerinden referans alındığında tam 2.650.000.000 Bitcoin’e eşit olduğu belirtiliyor.

Başkan Donald Trump Yönetiminde Borç Arttı

Her yeni başkan döneminde ABD’nin borcu daha fazla artarken, özellikle bu dönemde artan borçların Donald Trump yönetimine negatif etki edebilecek olduğu, ancak bu etkinin son derece az olacağından söz ediliyor. Birçok insan kısa vadede ABD’nin borçlarının daha fazla yükselme eğilimine gireceğini düşünürken, 2650000000 BTC’ye eşit olan borçların dolar üzerinden ödendiği, bazı durumlarda ihracat ve ithalat takasları ile ödendiği biliniyor. Hiçbir ülke borcunu Bitcoin ile ödemezken, gelecekte ABD’nin dijital dolar para birimini çıkarması halinde ödemeleri dijital dolar ile yapması öngörülüyor.

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07