Bitcoin (BTC)

ABD’den Türkiye’deki Suriye Vatandaşına Bitcoin (BTC) Kara Listesi!

ABD’nin özellikle yabancı varlıklardan sorumlu regülatörü ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), Türkiye’de ikamet eden bir Suriye vatandaşına ve kendisinin Bitcoin (BTC) cüzdanına yaptırım uygulayıp bunları kara listesine aldı. Söz konusu kişinin terör örgütü El-Kaide’ye aracılık ettiği ve finansal işlemlerde yardımcı olduğu vurgulanıyor.

Suriye Vatandaşının Bitcoin Cüzdanı Kara Listede

El-Kaide ve Heyet Tahrir Şam örgütleri için fonlamada aracılık ettiği, kolaylık sağladığı ve fonlama verdiği tespit edilen kişinin internet üzerinden örgüte katılacak kişileri bulmaya yardımcı olduğu da vurgulanıyor. OFAC, açıklamasının devamında Gaziantep içerisinde yaşayan Hasan El-Shaban isimli Suriye vatandaşının hesabının kullanıldığını vurguladı. Kendisinin Türkiye’ye ek olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika ile de işlemleri olduğu ortaya çıktı.

Türkiye’de yaşayan Suriye vatandaşına ek olarak Tacikistan sakini Farrukh Furkatovitch Fayzimatov’ ile kendisine ait bir Bitcoin adresinin de kara listeye alındığı belirtildi. Fayzimatov’un sadece Bitcoin ile bağış toplamakla kalmadığı ve aynı zamanda motosiklet gibi araçları da Heyet Tahrir Şam’a gönderdiği açıklandı.

ABD’nin yayınladığı cüzdan adreslerine bakıldığında ise Fayzimatov’a toplamda 0,24 BTC gönderildiği görülmekte. Hesap şu an boş bir vaziyette bulunuyor. ABD’nin teröristlere finansman sağlayan kişilerin cüzdanlarını üç yıldan beri kara listeye aldığı biliniyor. Bu cüzdanları kapatma yetkisine sahip olmayan ABD, yine de kripto para borsalarının bunlarla etkileşim kurmasını engelleyebilmekte.

En Son Yazılar

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55