Bitcoin (BTC)

ABD’den Bitcoin İçin Kötü Karar Geldi, Düşüş Yine Başladı!

ABD‘nin kripto piyasası üzerindeki etkileri yadsınamaz bir gerçek. BTC hakkında kritik kararlar alan Amerika Birleşik Devletleri, bugün itibariyle de öyle bir karara imza attığı gözlemlendi.

Birçok kripto para yatırımcısı son dönemlerde spot ETF başvurularından çıkacak kararları takip etmeye devam ettiği biliniyor.

En büyük başvurulardan bir tanesi olan WisdomTree’nin spot Bitcoin ETF teklifi Amerika Birleşik Devletleri tarafından 2.kez reddedildiği görüldü.

Red kararında, WisdomTree’nin önerdiği ürününün (ETF) manipülasyona açık olabileceği söylendiği ise dikkat çekmiş durumda.

Bitcoin ve kripto piyasalarının manipülasyon riski gerekçe gösterilmesi ise LUNA ve UST faciasına bağlandığı düşünülüyor.

Dünyada ana akım medyada dahi büyük ses getiren LUNA faciası, birçok kurumsal şirketin kripto piyasasına olan güvenini ciddi miktarda azalttı.

LUNA haricinde 1 dolara sabit olması gereken UST‘nin de çok büyük bir çöküş yaşaması, ABD’nin elini kuvvetlendirmeye devam etmekte.

Bu bahaneler sayesinde kripto piyasasına yeni regülasyonlar getirebilecek olan Amerika Birleşik Devletleri, istediğini sonunda elde edecek gibi gözükmekte.

Bu kararın açıklanmasının ardından değer kaybına başlayan Bitcoin ise an itibariyle tekrardan 29.000 doların altına sarktığı gözlenmekte.

Halen altcoinlerin çok büyük bir oranda değer kaybetmediği görülse de, ilerleyen saatlerde lider kripto para birimi olan Bitcoin‘in (BTC) sert bir şekilde düşmesi, altcoinleri de derinden etkileyebilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

Yorumları Göster

  • Amerika boşuna spot EFT hayır demiyor. Bitcoin için bahane edip düşürüyorlar ama bunların spot EFT sine evet derse spot coin alanlar bir gece yerle bir olma şansı %90 kocaman devlet işi biliyor

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor?

Bu hafta sonu itibariyle kripto para sektöründe düşüşlerin daha baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para…

18.02.2024 - 00:36

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42