Ripple (XRP)

ABD’de Bu TV Kanalı Hacklendi, Ripple’ın (XRP) Reklamı Yapıldı!

Kripto para sektöründe bilgisayar korsanlarının her zaman olduğu gibi yine fazlasıyla aktif olduğu net bir şekilde görülebiliyor. Bireysel yatırımcıların kripto fonlarını hedef alan hackerlar, attığı adımlar ile birlikte birçok yatırımcının sektörden ayrılmasına neden olmakta.

Özel bir Amerikan spor kanalı olan GOL TV‘nin resmi Twitter hesabı, bugün itibariyle bir XRP dolandırıcılığını tanıtmak için saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda hacklenen GOL TV’nin Twitter hesabı dolandırıcıların daha büyük kesimlere ulaşmasını sağlamış durumda.

XRP dolandırıcılığı sosyal medyada giderek daha yaygın hale geldi. Genellikle Ripple‘a bağlı kuruluşlar gibi davranarak kurbanlarına devasa miktarda kazanç sunan hackerlar, bilinçsiz yatırımcıları tuzağına düşürüyor.

Daha sık görülen biçimlerden biri ise Ripple CEO’su Brad Garlinghouse’un kimliğine bürünerek yatırımcıları hedef almakta. Elon Musk’ın mavi tiki para ile satması, dolandırıcıların çok daha fazla artmasına ve gerçek kişilerle ayırt edilememesine neden olmuş durumda.

Kripto para sektöründe yıllardır bu dolandırıcılık vakalarının olduğu görülüyor. Yatırımcıların kripto varlıklarını ele geçirmek isteyen hackerlar, çoğu zaman devasa miktarda kazanç elde etmekte.

İlerleyen süreçte ABD ve Avrupa’da yürürlüğe girecek kripto para düzenlemeleri, bu dolandırıcılık hamlelerinin bir nebze de olsa durulmasını sağlayabilir gibi gözü,üküyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Marjinde Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bugün itibariyle popüler borsa resmi…

31.01.2024 - 17:02

SON DAKİKA: ABD’de Öncü Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe satıcıların baskın olduğu görülüyor. Bu akşam ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 16:30

QRDO Vakfı ve EQ LAB, Warden Protokolünü Başlatmak İçin Stratejik Ortaklık Duyurusunda Bulundu

QRDO ekosisteminin büyümesi ve gelişmesine adanmış olan QRDO Vakfı, Warden Protokolünü başlatmak için önde gelen…

31.01.2024 - 15:38

Bir Kripto Balinası, Son Düşüşlerde Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin meydana geldiği görülüyor. Yeniden kademe kademe düşüş yaşayan lider…

31.01.2024 - 15:28

Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Düşüşler Hızlandı! Sebebi Ne?

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'de (BTC) dün öğlen…

31.01.2024 - 14:22