Bitcoin (BTC)

ABD Hükümeti Yüzlerce Bitcoin’e (BTC) El Koydu: ABD’nin Elinde Ne Kadar BTC Var?

Kripto para konusunda hala net bir regülasyon sunmayan ABD hükümeti, bu esnada suçluların Bitcoin (BTC) fonlarına el koymayı sürdürüyor.

ABD’nin Elindeki Bitcoin Miktarı Artıyor

Daha önce Silk Road kurucusuna ait olduğu düşünülen 69.370 BTC’ye el koyan ve adından söz ettiren ABD, şimdi ise yeni yıl arifesinde yine operasyon düzenlediği haberi ile gündemde.

ABD hükümetinin yeni yıl arifesinde 391 BTC’ye yani o anki değeri ile 12,7 milyon dolara el koyduğu açıklandı. Bu, 69.370 BTC hariç tutulacak olursa ABD’nin yaptığı en büyük BTC ele geçirme operasyonu olarak zirvede yerini alabilir.

ABD hükümetinin son iki aylık sürede el koyduğu toplam BTC miktarının ise 69.814’e kadar çıktığı yani yaklaşık 2,26 milyar dolara ulaştığı görülüyor. Ünlü kripto para analisti Kevin Rooke tarafından paylaşılan gönderiye kripto para ekosisteminden birçok kişi tarafından yanıt verildi.

Kimin Elinde Daha Fazla Bitcoin Var?

Mayor of Citadel kullanıcı adını kullanan bir kişi, MicroStrategy’nin son zamanlarda yaptığı BTC alımları ile daha fazla Bitcoin rezervine ulaştığını vurguladı. MicroStrategy Ağustos 2020 tarihinden beri yaptığı yüklü alımlarla biliniyor. Şirketin o tarihten beri yaptığı BTC alımlarının toplamının ise 70,470 olduğu bizzat CEO Michael Saylor tarafından açıklanmıştı.

Bu da mevcut verilere göre MicroStrategy’nin gerçekten de ABD hükümetinden daha fazla BTC’ye sahip olduğunu ortaya koymakta. ABD’nin yeni ele geçirdiği BTC’ler ile ne yapacağı bilinmese de daha önceki yıllarda bunların açık arttırma yöntemi ile satıldığı biliniyor. Yine benzer bir açık arttırma yönteminin seçilmesi, kripto para piyasasının üzerinden 2 milyar dolarlık bir satış baskısı yükünü alabilir.

Bitcoin fiyatının rekor kırmaya devam etmesi ise ABD’nin açık arttırma ile BTC satmasını engelleyip, bu fikirden caymasını sağlayabilir.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listelenmiş Bu Popüler Altcoin’i Topluyor!

Son dönemlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) başarılı bir performans sergileyerek yaşadığı düşüşlerin önemli…

30.01.2024 - 16:05