Altcoin

ABD Bakanlığı: “Bitcoin, Kara Para Aklamada Sanıldığı Kadar Suçlu Değil”

Dünya üzerinde suçlar, şartlara göre şekillenerek artmaya devam ediyor. Bitcoin ve Kripto para sektörünü en çok etkileyen suçlar arasında ise kara para aklama yer almakta.

Kripto paraların verdiği özgürlük sayesinde birçok yatırımcı, kara para aklamanın rahat bir şekilde yürütülebileceğini öngörüyor.

ABD Hazine Bakanlığı, kara para aklama, terör finansmanı ve nükleer silahların geliştirilmesini finanse etmeyi kapsayan ve dahi tüm kripto paraları kapsamlı bir şekilde araştırmış olan, üç yıllık bir rapor yayınladı.

Yayınlanan rapora göre kripto paraların bahsedilen suç unsurlarında diğer paralardan çok daha geride olduğuna dikkat çekiliyor.

Ulusal Kara Para Aklama Risk Değerlendirmesi, geçtiğimiz dönemlerde kripto paraları kara para aklamada, “gelişen bir sektör” olarak tanımlarken, ABD Hazine Bakanlığı’nın yayınladığı rapor bunun böyle olmadığını kanıtlar nitelikte.

ABD Hazinesi, kripto paralar ve kara para aklama suçlarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Kara para aklama için bitcoin ve kripto paraların kullanımı, itibari paralar ve geleneksel yöntemlerin çok altında kalıyor”

Kara para aklamak için sanal varlıkların kullanılmayacağını aktaran ABD Hazinesi, geleneksel paraların bu iş için daha verimli olduğunu söylemekte.

Chainalysis’in paylaştığı verilere göre ise 2022 yılında yasa dışı suçların sadece 0.15’i kripto paralarla işlenirken, bu oran 2019 yılında %3.37’di.

2020 yılında dahi %0.62’ye düşmüş olan bu oran, kara para aklama ve terör finansmanı için kripto paraların aktif bir şekilde kullanılmadığını kanıtlıyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09