Bitcoin (BTC)

ABD Adalet Bakanlığı, Bu Bitcoin ve Altcoin Platformunu Hedef Aldı!

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ), kripto para sektörü hakkında kritik karar almaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemlerde Helix isimli kripto para birimi karıştırıcısının kurucusuna dava açan DOJ, bu platformu hedef almaya devam etmekte.

Helix isimli kripto para birimi karıştırıcısının kurucusu Larry Harmon’un, platform üzerinden kara para aklamayı önlemeye yönelik tedbirleri uygulamada gevşeklik yaptığını iddia eden DOJ, yatırımcıların dikkatini çekti.

Adalet Bakanlığı’nın aktardıklarına göre Harmon, platform hizmeti aracılığıyla suçluların faaliyetlerini hükümetten gizlerken, kripto para birimlerini de kullanmalarında yardımcı oldu:

“Harmon, siber suçlulara ve diğer tehdit aktörlerine, ABD merkezli dönüştürülebilir sanal para borsalarında yürürlükte olan politikaları, prosedürleri ve iç kontrolleri atlatarak aktif olarak yardım etti”

“Harmon, hizmetleri aracılığıyla, diğer yasadışı çevrimiçi faaliyetlerin yanı sıra, çevrimiçi uyuşturucu satış gelirlerinin doğasını, yerini, kaynağını, mülkiyetini ve kontrolünü gizleyerek suçluları yasadışı çevrimiçi faaliyetlere teşvik etti “

Kripto para karıştırıcı platformunu çok büyük ithamlar ile suçlayan Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ), Larry Harmon’un ilerleyen günlerde ciddi miktarda ceza almasına neden olabilir.

Mali Suçlar Uygulama Ağı (FinCEN) aracılığıyla, Harmon’un Federal Banka Gizliliği Yasası’nı (BSA) ihlal ettiği söyleyen ABD Hazine ve Adalet Bakanlığı, ilerleyen günlerde kripto para platformu hakkında kritik kararlar alabilir gibi duruyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Dev Kripto Yatırımcısı Elindeki PEPE’leri Sattı, SHIB, MANA, SAND ve Bu Altcoin’den Satın Aldı!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini…

01.03.2024 - 16:08

Bir Kripto Balinası, Ethereum’da (ETH) Kar Realizasyonu Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte çok sert yükselişler yaşandı. Son birkaç hafta itibariyle lider kripto…

01.03.2024 - 15:11

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’deki Token Takası İşlemini Tamamladı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Popüler borsa bugün itibariyle PlayDapp…

01.03.2024 - 13:53

Dogecoin (DOGE) Boğası Elon Musk, Bu Altcoin’in Kurucusuna Dava Açtı!

Son gelen bilgilere göre dev iş insanı Elon Musk, sözleşme ihlali nedeniyle OpenAI CEO'su ve…

01.03.2024 - 12:39

2010 Yılında Bitcoin Satın Alan Tüccar Harekete Geçti! BTC Satışı mı Yapacak?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 15 yıl özelinde finans piyasalarına resmen damga vurdu.…

01.03.2024 - 12:16

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Duyurdu! İşte Ayrıntılar..

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Popüler borsa bugün…

01.03.2024 - 11:06