Bitcoin (BTC)

AB Merkez Bankası, Bitcoin’in Önünü Kesti!

Son günlerde Rusya işgali nedeniyle gelen düşüşler ardından, Bitcoin ve kripto paralar güzel bir yükselişe başlamıştı.

Bu yükselişin nedenlerini siz okurlarımıza Bitcoin 40.000 dolar seviyelerine yükseldiğinde son dakika olarak aktarmıştık. Merak eden okurlarımız ilgili bağlantıya göz atabilirler:

Bitcoin, küresel piyasalarda sert bir çöküş devam ederken hızlı bir şekilde yükselmeye başlamıştı. 34.500 dolar seviyelerinde dip yapan Bitcoin, 40.000 dolar seviyelerine kadar bir yükseliş yaşamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna işgalinin ardından ABD ve NATO üye ülkeleri büyük yaptırım yapacaklarını açıklamıştı.

Bu yaptırımlar arasında Rus milyarderlerin yurtdışında bulunan bankalarındaki varlıklarını dondurmak da bulunuyordu. Bu gelişme ardından bir çok Rus milyarder ne yapacağını şaşırmış bir şekilde bir çözüm arıyorlardı.

Sahadan gelen bilgilere göre Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Konstantin Noskov’un milyarderlere varlıklarını korumaları için kripto paralara yönelebileceklerini söylediği iddia ediliyor.

Bu söylem ardından varlıklarını kripto paralarla korumaya çalışan Rus milyarderler, kripto piyasasının sert bir şekilde yükselmesini sağlamıştı.

Bu satın alımları gören NATO liderleri ve Avrupa Merkez Bankası, Rusya’ya yapılan yaptırımların yetersiz kaldığını anladılar.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Rus milyarderlerin uygulanması planlanan yaptırımlardan kaçmasını önleyecek kripto para birimi düzenlemelerini onaylamak için hızlı hareket edilmesi gerektiğini açıklamıştı.

Rus milyarderlerin alım yapma yollarını kesmeyi planlayan ABD ve NATO liderlerinin bu hareketinin başarılı olması kripto paralarda tekrardan bir düşüşü başlatacak gibi gözüküyor.

En Son Yazılar

Akıllı Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

14.02.2024 - 11:45

Beklenen An Geldi: Starknet (STRK) Airdrop’u Başlıyor! İşte Ayrıntılar..

Airdrop dendiğinde akıllara gelen ilk isim olan Starknet (STRK), çok uzun bir süredir kripto para…

14.02.2024 - 11:09

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36