HaberlerFlare API Portalı, Google Cloud Marketplace'te Blockchain API'lerini Başlatıyor

Flare API Portalı, Google Cloud Marketplace’te Blockchain API’lerini Başlatıyor

Takip et blank
Sorumluluk Reddi: Bu içerik sponsorlu bir makaledir. Kriptopiyasasi.com yukarıdaki bilgilerden veya yazıda bahsi geçen herhangi bir ürün veya hizmetten doğabilecek zarar veya olumsuzluklardan sorumlu değildir. Kriptopiyasasi.com okuyuculara yazıda adı geçen firma hakkında bireysel araştırma yapmalarını tavsiye eder ve tüm sorumluluğun kişiye ait olduğunu hatırlatır.

Geliştiricilere diğer zincirlerden ve internetten yüksek bütünlüklü verilere merkezi olmayan erişim sağlayan bir Katman 1 blok zinciri olan Flare, API Portalını Google Cloud Marketplace’e entegre ederek platformda kullanıma sunulan ilk blok zinciri API’lerinden bazılarını kullanıma sundu.

Bu, Flare düğümlerinden ve Connected Chain düğümlerinden gelen blok zinciri verilerine, kolay blok zinciri işlemleri gerçekleştirmek ve güncel durumu okumak için Google Cloud Marketplace kullanan geliştiriciler tarafından erişilmesini sağlar.

Bu entegrasyonla Google Cloud’un yerleşik Cloud Marketplace’i artık Algorand, BNB Smart Chain, Bitcoin, Dogecoin, Ethereum, Flare, Litecoin, Songbird ve XRP için blockchain API’lerini destekliyor. Gelecekte Flare’nin API Portalına eklenen tüm blockchain API’leri de Google Cloud geliştiricilerinin kullanımına sunulacaktır.

Blockchain API’leri, geliştiricilerin işlemleri gerçekleştiren ve zincirin en son durumuna ilişkin zincir üzerindeki verileri sorgulayan uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. API’lere erişim, geliştiricileri etkileşime girmek istedikleri her blok zinciri için kendi düğümlerini çalıştırma zorunluluğundan kurtarır. Bu yetenek, birden çok veri kaynağını sorgulaması gereken zincirler arası uygulamalar oluştururken özellikle değerlidir. Önde gelen borsalar ve cüzdanlar da API Portalını kendi altyapılarına karşı bir koruma olarak kullanır.

Flare’in Marketplace ile entegrasyonu, Google Cloud kullanan herkesin mevcut Google Cloud hesapları aracılığıyla Flare’in mevcut tüm API’lerine kolay erişimin keyfini çıkarabileceği anlamına gelir. Google Cloud Marketplace aracılığıyla Flare API’lerine yapılan harcama, bir müşterinin Google Cloud’da taahhüt ettiği harcamaya dahil edilebilir.

Flare’nin Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Josh Edwards, “Önde gelen blockchain API’lerinin Google Cloud Marketplace gibi platformlarda daha fazla kullanılabilirliği, Web3 katılımının önündeki engelleri azaltıyor. Geliştiricilerin, ağır donanım maliyetleri ve devam eden bakım yükü olmadan blockchain teknolojisi ve onun birçok kullanım durumunu denemelerini kolaylaştırır. Ayrıca, daha büyük kuruluşların ve iş ortaklarının güvenli, emniyetli ve onaylanmış bir Web3 API seti ile deneme yapma olasılığını da açar. Sonuç olarak, geliştirici ekipler herhangi bir altyapı sorunu yaşamadan uygulamalar oluşturma esnekliğine sahip oluyor ve harika ürünler oluşturmaya ve göndermeye odaklanmalarını sağlıyor.”

Google Cloud’da Web3 Mühendisliği Başkanı James Tromans, “Flare’nin yüksek performanslı API’lerinin Pazar Yerimize entegrasyonuyla, ekosistemimizdeki Web3 iş ortaklarımızın hedeflerini desteklemekten ve teşvik etmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Flare’nin EVM tabanlı Katman 1’i, diğer zincirlerden ve Web2 kaynaklarından yüksek bütünlüklü verilere merkezi olmayan erişim sağlayarak blok zincirinin faydasını genişletmek için tasarlanmıştır. Flare’in verileri ve birlikte çalışabilirlik altyapısıyla bağlanan her blok zinciri, sonunda Google Cloud’a eklenecek ve geliştiricilerin en iyi 100 zincire erişmesine olanak tanıyacak.

Flare Hakkında

Flare, geliştiricilere diğer zincirlerden ve internetten yüksek bütünlüklü verilere merkezi olmayan erişim sağlayan EVM tabanlı bir Katman 1 blok zinciridir. Bu, uygulamaların tek bir dağıtım yoluyla birden fazla zincire hizmet etmesine izin verirken, yeni kullanım durumlarını ve para kazanma modellerini mümkün kılar.

Flare’in Durum Bağlayıcı protokolleri, hem diğer blok zincirlerinden hem de internetten gelen bilgilerin Flare üzerindeki akıllı sözleşmelerle güvenli, ölçeklenebilir ve güvenilir bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Flare Time Series Oracle, merkezi sağlayıcılara bel bağlamadan, Flare üzerindeki veri uygulamalarına yüksek oranda merkezi olmayan fiyat ve veri akışları sunar.

Flare API Portalı, Flare zincirlerine ve Flare’in veri toplama protokolleriyle bağlanan tüm zincirlere açılan bir ağ geçididir. Geliştiricilerin en iyi blok zincirlerinin düğümlerine erişmesini kolaylaştırır.

Her zamankinden daha fazla veriyle Flare üzerinde geliştirin veya birden çok ekosisteme hizmet vermek için Flare ile oluşturun.

Web sitesi | Twitter | Telegram | Discord

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

SON DAKİKA: Binance’de Listeli Bu Altcoin, Microsoft İşbirliğini Duyurdu!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Aptos (APT), Microsoft işbirliğini paylaştı Bu hamle doğrultusunda Azure OpenAI...

SON DAKİKA: ABD’de Önemli Ekonomi Verileri Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe ABD'den gelecek olan ekonomi verileri takip ediliyordu. Geçtiğimiz dakikalarda ABD'deki istihdam ve işsizlik piyasasına ilişkin...

Bitcoin (BTC) Yakında Bu Seviyeye Yükselebilir! İşte Sebebi..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) haberimizin yazıldığı esnada 43 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor. BTC bugün itibariyle kayda değer herhangi bir yükseliş veya...

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’den Özür Diledi, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde gündeme gelmeye devam ediyor. Vitalik Buterin'in paylaştığı altcoin'ler, kayda değer yükselişler yaşayabilmekte. Daha...

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance, Pyth Network (PYTH) isimli altcoin'i listeleyecek. PYTH son günlerde staking ve airdrop gelişmeleri ile...

Bitcoin Borsası Binance, Bu 29 Altcoin Paritesini Marjinde Listeliyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Popüler borsa bugün itibariyle birçok altcoin...