AnalizBitcoin Fiyatı Neden Düştü? - Analistler Ne Diyor?

Bitcoin Fiyatı Neden Düştü? – Analistler Ne Diyor?

Bitcoin fiyatında 18.000 dolara düşüşün asıl nedeni neydi?

Takip et blank

Bitcoin fiyatı bugün 17.570 dolar seviyesine kadar düştü. Yatırımcılar, ellerindeki kripto para birimlerini satıp satmamak arasında kafa karışıklığı yaşarken birçok yatırımcının beklentisi 20 bin dolardan yanaydı.

Ancak 20 bin dolar beklentisi son zamanlarda 2. kez hayal kırıklığına uğrattı ve beklentiler tutmadı. Bugün düşüşlerin etkisi devam ederken analistler ise piyasada olan biten konusunda bazı açıklamalarda bulundu ve Bitcoin fiyatındaki düşüşün sebeplerini açıkladılar.

Analistlerin açıkladığı sebepler arasında tek sebep olmasa bile büyük oranda dikkat çeken sebepler var ve bunların ortadan kalkması ile birlikte 20 bin dolar rekoru beklentisine ulaşılması mümkün olabilecek.

Balinaların Umudu Keserek Satış Yapması

Balinaların küçük yatırımcıları piyasaya çekerek büyük oranda alım yapmaları için piyasayı destekledikleri, bu uğurda bazı kayıplar yaşamayı bile göze aldıkları ancak bu umutlarının tutmaması sonrasında bugün bir kez daha ellerindeki milyarlarca dolarlık kripto para birimini son 48 saat içerisinde satmış olmaları neden olarak gösteriliyor.

Balinaların 20 bin dolar rekorundan sonra küçük yatırımcı akını ile birlikte 21.500 dolar ila 23.083 dolara kadar yükseliş beklentisinde oldukları ancak dün itibariyle ‘bunun gerçek olmayacağını düşünerek’ harekete geçip ellerindeki kripto para birimlerini satmış olabilecekleri belirtiliyor.

Yıl Sonunun Yaklaşıyor Oluşu

ABD’de yıl sonu vergilerini ödemek için birçok kurumsal şirketin Bitcoin varlıklarını bozdurduğu tahmin ediliyor. Yıl sonlarında genelde oluşan satış baskının bu etki sebebiyle olduğu da bilinen bir gerçek.

İngiltere Ve Brexit Tartışmaları

Brexit tartışmaları son 90 saat içerisinde büyük oranda hız kazandı. Brexit sürecinde bazı sorunlar olması ve yıl sonuna çok az süre kalmış olması nedeniyle Brexit’in piyasaları etkilediği belirtiliyor. Ancak Brexit’in etkisinden daha çok AB ve İngiltere arasında son dönemde anlaşma yönünde beklentilerin çok daha ılımlı ve pozitif olması fiyat düşüşünün en büyük temel sebeplerinden bir tanesi olarak gösteriliyor.

ONS Altının Yükselişi

1.860 dolar seviyesini yeniden geçen ve 2.100 dolar seviyesine doğru hızla yükseleceği iddia edilen ONS altının son günlerde 1.800 dolar altından hızlıca 1.800 dolar üstüne yükseliş göstermesinin Bitcoin fiyatında yaşanan negatif görünümün etkisi ile yatırımcıları altına çekmiş olabileceği belirtilmekte. Ancak ONS altındaki yükselişten daha çok yatırımcıların Bitcoin’deki negatif görünüm nedeniyle altın yatırımına kısa-orta vadeli sıcak bakıyor olabilecekleri belirtiliyor. Sonucunda bu nedenle Bitcoin fiyatının düşmüş olmasının en etkili sebeplerden olduğu belirtilmekte.

Coronavirüs Aşısı

Coronavirüs aşılarından son dönemde olumlu haberler geldiği gibi olumsuz haberler ortaya çıktı. Aşının %100 korumayacağı, 16 yaş ve altına, hamilelere ve diğer birçok insana yapılıp yapılamayacağı endişesi, corona virüsü aşılarının bağışıklık sağlamayacağına dair artık kesinleşen etkiler sonrasında yatırımcıların ellerindeki nakit parayı döviz olarak tutma istekleri olduğu tahmin ediliyor.

Büyük bankalardaki döviz varlıkları günden güne artarken, yatırımcılar coronavirüs döneminde nakit paraya sahip olma, dolar ve euro varlıkları tutmak konusunda oldukça istekli görünüyorlar.

*Bu içerik Kriptopiyasasi.com’a özel olarak üretilmiştir. Herhangi bir yatırım önerisi veya tavsiyesi niteliğinde değildir.

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları, tüm kripto varlıkların değer kazanmasını sağladı. BTC bu hafta...

Robert Kiyosaki: Aptal Olma, Bitcoin (BTC) ve Bu 2 Ürünü Topla!

Dünyanın en çok satan kişisel gelişim kitaplarından bir tanesi olan "Zengin Baba Yoksul Baba'nın" yazarı Robert Kiyosaki, geleneksel finans piyasalarının ve kripto para sektörünün...

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı adımlarla dikkat çekiyor. HTX borsasının başkanı Sun, yaklaşık 30...

Dev Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’de (BTC) Yeni Fiyat Hedefi Verdi!

Yatırım şirketi Mechanism Capital'in kurucu ortağı Andrew Kang, lider kripto para birimi Bitcoin'e (BTC) yönlendirilebilecek önemli miktarda küresel zenginlik ve gelirin olduğunu düşünüyor. Her ne...

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin, Yeni Launchpad’ini Duyurdu! Fiyat Tepki Veriyor..

Son dakikalarda dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan BakerySwap (BAKE), yeni launchpad'ini duyurdu. Bitcoin'in 50 bin doları aşması şerefine bir launchpad...

Dev Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor! Son Durum Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkiliyor. Balinaların satın alım yaptığı projeler, boğa dönemlerinde...