Bitcoin (BTC)İsviçre Merkez Bankası Başkanı Açıkladı: "Bitcoin Satın Alabiliriz"!

İsviçre Merkez Bankası Başkanı Açıkladı: “Bitcoin Satın Alabiliriz”!

İsviçre merkez bankası, Bitcoin'mi satın alıyor?

Takip et blank

Dünyanın en büyük rezervlerine sahip bankalardan bir tanesi olan İsviçre Ulusal Bankasının, son dönemlerde Bitcoin ve kripto paralara yakın bir tutum sergilemeye devam ettiği görülüyor.

İsviçre Ulusal Bankası’nın (SNB) Başkanı Thomas Jordan, bankanın ilerleyen günlerde Bitcoin satın alabileceğini aktardı.

İsviçre Ulusal Bankası’nın (SNB) başkanı, kurumun şuan itibariyle hali hazırda Bitcoin ve kripto para yatırımı yapmak gibi bir programı olmadığını söylese de, dijital varlıklar için açık kapı bıraktığı görülüyor.

İlerleyen dönemlerde Bitcoin hakkında yeni hamleler yapabileceklerini aktaran Jordan, kripto paralar hakkında kritik söylemlerde bulunmuş durumda.

Bugün itibariyle SNB’nin yıllık toplantısına katılan Jordan, Bitcoin hakkında verdiği bir sorunun cevabı yatırımcıları heyecanlandırdı.

Yaptığı açıklamalarda şu sözlere değinen Thomas Jordan, kripto piyasasının gündemine oturdu:

Bitcoin satın almak bizim için bir sorun değil. Bunu doğrudan yapabiliriz veya Bitcoin’e dayalı bir ürün satın alabiliriz.”

“Bilançomuzda Bitcoin olması gerektiğine ikna olduğumuzda, teknik ve operasyonel koşulları hızlı bir biçimde düzenleyebiliriz.”

Bitcoin satın almanın bir sorun olmadığını söyleyen Jordan, bu hamleyi doğrudan yada dolaylı bir yolla yapabileceklerini aktarıyor.

Bilançoda Bitcoin olması gerektiğine ikna olmaları halinde, teknik ve operasyonel koşulları hızlı bir biçimde düzenleyeceklerini söyleyen İsviçre Ulusal Bankası’nın (SNB) başkanı, dijital varlıklara karşıt bir tutum sergilemediği görülüyor.

Son dakika haber ve analizlerden anında haberdar olmak için Telegram Kanalımızı ve Twitter hesabımızı hemen takip edin!

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Haberler

Bitcoin Borsası Binance Bu 4 Altcoin’i Delist Edeceğini Duyurdu, Sert Düşüşler Yaşandı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla sektörün gündeminde yer almaya devam ediyor. Binance bu sabah itibariyle yeni bir altcoin delist duyurusu paylaştı. Platformdan...

Dev Balinalar, Her Fırsatta Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor! Ralli mi Yaşanacak?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar kripto gündemine geliyor. Balinaların satın alım yaptıkları projeler, yükseliş döngülerinde diğer projelere kıyasla...

Bitcoin Son Dakikalarda 44 Bin Doları Aştı! İşte Apple Kurucusunun BTC Fiyat Tahmini..

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, lider kripto para birimi Bitcoin'e (BTC) verdiği desteklerle tanınıyor. Wozniak yine...

Balinaların Gözde Kripto Borsasından, Ripple (XRP), SOL ve Bu Altcoin’e Güzel Haber!

Daha çok büyük yatırımcıların ve balinaların tercih ettiği bir kripto para borsası olan Deribit, kısa bir süre önce yeni bir duyuru paylaştı. Son paylaşılan...

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin Yakım Duyurusunu Paylaştı, Yükseliş Yaşandı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Gala (GALA), yeni bir yakım planını duyurdu. Bu son paylaşılan duyuruya göre maksimum GALA'nın...

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Duyurdu, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsası UpBit, paylaştığı altcoin listeleme hamleleri ile gündeme geliyor. Başarılı borsa bugün itibariyle ise Space ID (ID)...