Bitcoin (BTC)

70 Milyon Dolarlık Bitcoin (BTC) Fidye Ödemesi, Ortalığı Karıştırabilir!

REvil olarak bilinen fidye uygulama çetesi, yine büyük bir vurgun ile gündemde. Fidye yazılımlar aslında oldukça basit bir mekanizmaya sahip. Sistemlerine girilen bilgisayarlar veya cihazlar tamamen kilitlenip bunun üzerindeki bütün veriler de şifreleniyor.

Bunların sahibi ise fidye yazılıma ödeme yapmazsa bütün veriler ya siliniyor ya da sonsuza kadar şifreli kalıyor. Kullanıcılar genellikle bütün dosyaları silip bilgisayara format atmayı tercih etse de büyük sistemlerde durum bu kadar kolay olmuyor.

Önde gelen sistemlerin silinmesi, ilgili şirketlere milyonlarca dolarlık zarar verebileceği için kurumlar genellikle ödemeyi kabul etmeyi tercih ediyor.

Revil, 70 Milyon Dolarlık BTC İstiyor

REvil çetesi şimdi ise milyonlarca sistemin kilidi açmak için 70 milyon dolarlık BTC talebinde bulundu. REvil ekibi bunu sistemleri etkilenen isimlerden değil, bunu satın alıp kullanmak isteyenlerden istedi. Evrensel bir şifre kırıcı yayınlamayı planlayan REvil, ödemeyi yapan kişi veya kuruma bunu verebilecek.

REvil geçtiğimiz aylarda ele geçirdiği sistemlerin sahiplerinden 45.000 dolarlık Monero (XMR) ödemesi talep etmişti ancak yeni anlaşma onların güvenliğini direkt bir başkasının eline teslim etmeyi hedefliyor.

Kaseya hacklenme olayında direkt olarak ABD Senatörlerinden Eric Swalwell harekete geçmiş ve hükümetin bu olaya el atması gerektiğini vurgulamıştı. ABD Başkanı Joe Biden ise bu konuda federal bir soruşturma başlattı. Rus çetenin bu hamleleri ise genellikle Bitcoin’in ve kripto paraların eleştirilmesine neden oluyor ve yeni teklifleri de benzer etkiler oluşturabilir.

En Son Yazılar

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfı, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Polygon (MATIC), bugün itibariyle yukarı yönlü…

14.02.2024 - 22:53

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’in Ticaretini Askıya Alıyor!

Dev kripto para borsası Coinbase, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Coinbase'in desteklediği projeler…

14.02.2024 - 22:26

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

14.02.2024 - 21:17

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, kısa bir…

14.02.2024 - 20:07