Haberler

532 Milyon Dolarlık NFT Satışı, Deprem Etkisi Yaptı!

Son dönemlerde NFT (değiştirilemez tokenler) kripto para piyasasına farklı bir bakış açısı getirmiş durumda. Öyle ki artık oluşturulan alakalı yada alakasız NFT’ler dudak uçuklatan fiyatlara satılıyor. Punks adı verilen çeşitli piksellerde oluşturulan CyrptoPunk NFT koleksiyonu, milyonlarca dolara el değiştirmesi tüm dünyanın gündemine oturmuş görünüyor.

Bloomberg haber ajansına göre, yakın bir zamanda 532 milyon dolarlık bir NFT satışı yapıldığı belirtiliyor. Ancak, bu satışın arz ve talep meselesi olmadığı, özel bir alım gerçekleştiği söyleniyor. CyrptoPunk 9998 kodlu nadir bulunan yeşil gözlü karakter piyasada 500 milyon dolardan fazla bir fiyata kendine alıcı bulduğu söylenmekte.

Perşembe günü CyrptoPunk 9998 adresinden kişisel bir cüzdana aktarıldığı, oradan da daha farklı bir cüzdana 532 milyon karşılığında transfer edildiği söyleniyor. Ödeme, CryptoPunk’un kendi akıllı sözleşmesine yapıldığı ve ardından normal bir NFT satışı prosedürü uygulandığı gözlemlendi. Ancak satma işlemleri gerçekleştikten sonra satıcı adresinden, alıcı adresine 120.000 ETH gönderilmesi dikkat çekmişe benziyor.

Peki Amaç Neydi?

Bu kadar yüksek miktarda bir fiyata NFT satışı yapılmasının arkasında, bazı bilinçli yapılmış işlemlerin olduğu düşünülüyor. NFT sahibinin NFT fiyatını yükseltmek için farklı bir cüzdandan fon veya kredi aldığı ve işlemlerin yapılması sonucu geri gönderildiği düşünülüyor.

Buradaki amaç, kara para aklama veya daha masumane düşünmek gerekirse token fiyatını yükseltmek olarak görülebilir. CryptoPunk sahibi bu işlemler sonrasında yanlış anlaşılma olasılığının yüksek olduğunu ve artık işlem geçmişini filtreleyeceğini belirtiyor.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28