Bitcoin (BTC)

50 Kişilik Analist ve Uzman Kadro, Bitcoin’in Gidişatını Değerlendirdi!

Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesinin hemen altında 62.270 dolar civarında yatay hareketine devam ediyor. Avustralya merkezli bir karşılaştırma firması olan Finder.com tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre en büyük kripto para birimi “BTC’nin 2021 yılında 80.021 dolar ile zirve yapacağını ve yılı 71.415 dolar seviyesinde bitireceği” iddiası ortaya atıldı.

Tahminlerin dayanağı, karşılaştırma şirketi Finder’in bu yıl eylül ve ekim aylarında Bitcoin’in önümüzdeki on yıl içerisinde nasıl bir performans sergileyeceği üzerine kuruldu. Tanınmış 50 kişilik kripto para ve fintech uzmanı ile yapılan araştırma sonuçlarında; “Bitcoin fiyatı uzun vadede olumlu yönde olacak” seçeneği ağır bastı.

Finder.com kurucusu Fred Schebesta’nın da yer aldığı panelde BTC fiyatının zamanla yükselerek 2025 yılına kadar 249.578 dolar seviyesine çıkacağı ve 2030 yılında 5.237.082 dolara ulaşacağı öngörülüyor.

Finder kurucusu, panel ortalamasına göre daha iyimser bir tablo çizerek, BTC fiyatının bu yıl sonuna kadar 87.000 dolar seviyesine kadar çıkacağını tahmin ediyor. Schebesta raporda Bitcoin’in çok güçlü olduğunu dile getirerek devam etti:

”Bitcoin’e çok fazla kurumsal talep var ve bu sürekli artıyor. ABD hükümeti yasaklamıyor ve benimseme gün geçtikçe artıyor. Yükselişin devam edeceğine dair güçlü inancım var.”

Ancak uzmanlar şimdi BTC satın alınmalı veya alınmaması konusunda eşit bir şekilde bölündüğü belirtiliyor. Ethereum ağında bir ticaret platformu olan Morpher’in CEO’su Martin Fröhler, Bitcoin’i satın almanın vaktinin geldiğini düşünüyor.

”Çünkü merkez banlarının istediği zaman para bastığı bir ortam, kurumsal benimsenmenin arttığı ve Bitcoin’e dayalı bir ETF’nin onay aldığı pozitif bir dönemin içerisindeyiz.”

Ayrıca Finder.com’un raporuna göre, ABD Bitcoin’i 2021 yılında zirveye taşıyacak. Çünkü kripto para birimlerine yönelik attığı olumlu adımlar ve bunların bir sonucu olarak küresel finans pazarında büyük pay sahibi olması geleceğin hakimini gösteriyor.

En Son Yazılar

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23