Bitcoin (BTC)

2022 Yılında Zenginlerin Tercihi, Bitcoin mi Olacak?

Önceki yılların anti-kripto para odaklı yatırımcıları, yavaş yavaş lider kripto para birimi Bitcoin‘e (BTC) ilgi duymaya başladı. Dünya çapında enflasyon korkularının arttığı ve ABD de dahil birçok ülkede son dönemlerin en yüksek enflasyon verilerinin geldiği şu günlerde ise bu adımlar bir hayli normal karşılanmakta.

2022, Milyarderlerin Kripto Para Akını İle Anılacak

Bir zamanlar kripto paraları eleştirirken bir anda Bitcoin yatırımı yapan milyarderlere ilk örnek ise Macaristan’dan birisi olabilir. Macar milyarder Thomas Peterffy, 1 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada portföyünün %3’ü kadarını kripto para sektörüne ayırdığını belirtti.

“İtibari paranın cehenneme gitmesi” ihtimaline karşı böyle bir adım attığını ifade eden ünlü ismin, 25 milyar doların üzerinde serveti var.

Peterffy’in şirketi olan Interactive Brokers Group Inc. ise 2020’li yılların ortasında artan talep nedeniyle kripto para alım satım hizmeti vermeye başlamıştı. Şirket şu an Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash alım satım hizmeti sunuyor ancak, bu ay 5-10 kripto para biriminin daha cüzdanlarına eklenmesi bekleniyor. Peterffy’i özel yapan şey ise kendisinin daha önce BTC’nin sıfır dolara inebileceğini belirtmesi oldu.

Kripto para sektörüne yatırım yapan bir diğer milyarder ise Ray Dalio oldu. Dalio, BTC’yi en çok eleştirenlerden birisi iken sonunda BTC ve ETH yatırımı yaptığını geçtiğimiz yıl itiraf etti. Dünyanın en zenginlerinden olan Dalio, büyük bir yatırımcı kitlesini de kendi ile beraber bu akıma çekebilir.

Böylece genel ekosistem, 2022 yılında enflasyon verileri şişmeye devam ederken daha fazla kurumsal yatırımcının gelebileceğini düşündürüyor.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28