Altcoin

2022 Yılına Bu 5 Kripto Para Birimi Damga Vurabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin’in yeniden 60.000 dolar üzerine çıkması ve burada kalması, altcoinleri hareketlendirdi. Bitcoin’in hareketsizliğinden faydalanan altcoinler arasında ise farklı trende dahil olanlar yer alıyor.

Bunlara metaverse, play-2-earn ve NFT odaklı projeler örnek gösterilebilir. Peki 2022 yılında trend tam olarak nasıl devam edecek ve hangi kripto para birimleri ön plana çıkabilir?

Altcoin Furyası Sürecek

Bunların başında kesinlikle Axie Infinity (AXS) gelmekte. Play-2-earn modeline sahip olan AXS, şimdiden rekor bir yükseliş elde etti ve dünyanın dört bir yanından oyunculara sahip. AXS tokeni rekor üzerine rekor kırarken metaverse furyasının patlaması bunun değerini daha da arttırabilir.

Celo, şu sıralar sessiz duran ancak 2022 yılında sürpriz yapabilecek altcoinler arasında yer alıyor. Kripto para yatırımcılarını ve akıllı telefon kullanıcılarını bir araya getiren CELO, kripto para ödemelerinin sadece telefon numaraları üzerinden yapılabilmesini ve bunların genel anahtar olarak kullanılabilmesini hedefliyor. Kripto paraların kullanımı yaygınlaştıkça insanların telefon numarası üzerinden ödeme yapma kolaylığına yönelecekleri de açık.

PoS tabanlı CELO tokenine ek olarak CGOLD gibi başka kripto paraların da ağda yer alması CELO kullanımına ciddi anlamda katkı sunabilir.

Üçüncü sırada ise Türkiye’de de bir hayli popüler olan Avalanche (AVAX) yer almakta. Avalanche ekosistemi büyümeye devam ediyor ve altyapısal gelişimler ile kullanıcı tecrübesi de arttırılıyor. Ölçeklenebilirlik çözümü ile öne geçen AVAX, kısa sürede top 10 içerisinde yer alabilir.

Sandbox (SAND), metaverse furyasının bir numaralı projesi konumunda. Son dönemde Facebook açıklaması ile ciddi bir artış yakalayan SAND üzerinde şimdiden “sanal arsa alımları” hız kazandı. Metaverse projelerinin bir bir hayata geçmesi ile SAND’e yönelik ilgi rekor kırabilir.

Beşinci sırada ise Polkadot (DOT) yer alıyor. Yıllardır beklenen parachain satışları resmen başladı ve Polkadot ağı artık gerçek potansiyeline ulaşma yolunda ilerliyor. Ağın gerçek halini alması ise Ethereum’a rakip bir ekosistem oluşması anlamına geliyor. Bunların merkezinde yer alan DOT fiyatı ise benzer bir yükseliş yakalayabilir.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14