Haberler

2018’de Ayı Piyasasını Bilen Analist Korkuttu! Bitcoin, 8.300 Dolara Düşebilir!

Tecrübeli kripto para analisti ve yatırımcı Peter Brandt, Bitcoin’in (BTC) hafta içerisinde sert bir şekilde 40.600 dolar seviyesine kadar düşmesini değerlendirdi. Analiste göre Bitcoin son düşüş ile birlikte parabolik ilerleyişinden çıkmış durumda.

Bitcoin’de Trend Kırılımı Gerçekleşti! Yön Nereye?

FED tutanaklarının açıklanmasıyla Bitcoin, Çarşamba başlayan sert düşüşünü Perşembe günü de devam ettirdi. Böylelikle BTC, 1 ay önceki fiyatından %17’den fazla düşüşle 40.610 dolar seviyelerine kadar indi.

Haberin yazıldığı sırada Bitcoin fiyatı 41.860 dolar seviyesinden el değiştiriyor. Bu son düşüşü sosyal medya hesabı üzerinden değerlendiren uzman analist Peter Brandt, şu ifadeleri kullandı.

”Parabolik (yükselen trend) ilerlemenin kırıldığını gördüm ve gerçek zamanlı olarak fiyatı yorumladım.”

“Ancak geriye dönüp baktığımda olayı yeterince ciddiye almamış olabilirim. Bunu zamanla göreceğiz.”

Analist bir önceki ayı piyasasının başlangıcını doğru tahmin eden kişi olarak tanınıyor. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda parabolik kırılım gerçekleştiğinde BTC fiyatında %80’e varan fiyat çöküşlerinin olabildiğini belirtiyor.

Eğer tecrübeli analistin beklentileri doğrultusunda bir düşüş gerçekleşirse, Bitcoin 8.300 dolar seviyesine kadar düşebilir.

Uzman analist ayrıca, büyük balinaların ve kurumsal yatırımcıların Bitcoin alımlarına devam ettiğine dair söylentilere de cevap vererek şu ifadeleri kullandı.

”1980 yılında 50 dolar ile zirveye çıkan gümüş için de aynı şeyi söyleyenleri hatırlıyorum, Daha sonra 3.65 dolar sevviyesine kadar düştü ve 24 yıl boyunca bu seviyeleri tekrar göremedi.”

“Bitcoin’in de aynı olacağını söylemiyorum ancak ticarette çok kullanılan bir stratejiye göre asla düşüş trendine giren bir varlığa ekleme yapılmaması gerekiyor.”

En Son Yazılar

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23