Haberler

1 Günde Yüzde 350 Yükseldi! Gözler Binance’deki COCOS Coinin Üzerinde!

Bitcoin (BTC) ve genel kripto para piyasasında şu anda durgunluk yaşanıyor. Binance Global borsasında bulunan Cocos kripto para birimi ise bu günlerdeki rekor fiyat artışı ile adından söz ettirmekte.

Cocos coin, bir gün gibi kısa bir süre içerisinde %350’nin üzerinde bir fiyat artışı yaşadı. Kripto varlık, 0.70 dolar civarından saatler içerisinde 3.32 dolar seviyesine kadar ulaştı. Cocos bu ani fiyat artışından sonra o kadar merak edildi ki, araştırma yapan yatırımcıların yoğun ilgisi sonucu resmi web sitesi çökmüş durumda.

Cocos Nedir?

Cocos kripto para birimi, Etherem ERC-20 ağı üzerinde kurulmuş, yeni nesil oyun ekonomisini benimseyen COCOS-BCX platformunun yerel kripto para birimi olarak biliniyor. Cocos sayesinde geliştiriciler, blok zincirinde oyun platformları oluşturabilir ve bunları test edebilir.

Cocos’un üretici ekibi, blokchain tabanlı oyunlar için eksiksiz oyun oluşturma ortamı oluşturduklarını iddia ediyor. Ayrıca ekibin yol haritasında belirlediği misyon ”Dijital dünyanın içeriğini, üreticiler ve tüketiciler arasında tutarlı ve adil bir değer olarak paylaştırmak” olduğu belirtilmişti.

Cocos kripto para biriminin toplam arzı CoinGecko verilerine göre 100 milyon olarak belirtilmekte ve bunun sadece 42 milyonu dolaşımda bulunuyor. Buraya kadar her şey normal gözükse de kayıtlı Cocos token cüzdan adreslerine baktığımızda, dolaşımdaki toplam arzın %45’inin bir cüzdan adresinde bulunması dikkat çekiyor. Bu durum, projede adil dağılım konusunda ve gelecekteki fiyat hareketlerinin kontrol edilmesi açısından akıllarda soru işareti oluşturuyor.

Öte yandan, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’nin yatırım ve araştırma kolu Binance Labs, bir çok kripto para projesini desteklediği biliniyor. Cocos da Binance Labs’dan 40 milyon dolarlık bir yatırım fonu ile destekleniyor.

Cocos hangi borsalarda bulunuyor?

Cocos hacim olarak %95 oranında Binance borsasında işlem görmekte. Listelenmiş olduğu diğer kripto para borsaları ise dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunan, Gate.io, MEXC ve CoinDCX’de yer alıyor. Cocos henüz Türkiye’nin yerli bir borsasında işlem görmüyor.

En Son Yazılar

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listelenmiş Bu Popüler Altcoin’i Topluyor!

Son dönemlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) başarılı bir performans sergileyerek yaşadığı düşüşlerin önemli…

30.01.2024 - 16:05

Kredi Kartı ile Bitcoin (BTC), Altcoin, Altın ve Döviz Alanlara Uyarı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aktardığı bilgilere göre son 1 yıllık dönemde bireysel kredi…

30.01.2024 - 14:57

CoinEx Wallet’tan Web3’ün Benimsenmesine Yönelik İlgi Çekici Girişimler

CoinEx tarafından işletilen çoklu zincirli bir kripto cüzdanı olan CoinEx Wallet, marka güncellemesini takiben Web3'ün…

30.01.2024 - 14:47