Bitcoin (BTC)

1.500 Bitcoin ATM’si Yola Çıktı: Bitcoin, Bu Sefer Ana Akım Kabule Ulaşabilir!

ABD merkezli Bitcoin ATM şirketi Athena, El Salvador için Bitcoin devrimine yardımcı olacak bir adım attı. Athena, ABD’de en çok Bitcoin ATM’sini kullanıma açan şirketlerden birisi olarak biliniyor ve bu ününün El Salvador’a taşımakta kararlı.

Bitcoin ATM’leri Yola Çıktı

Yakın zamanda Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador içerisinde bundan dolayı ciddi bir BTC talebi olabilir. Vatandaşların rahatlıkla BTC alıp satabilmesi için ise ATM’lerin büyük faydasının olacağı aşikar. Athena da bu kapsamda 1.500 ATM ile başlangıç yapacak.

Şikago merkezli şirket ilk olarak 1 milyon dolarlık yatırım yapma ve 1.500 ATM yükleme kararı aldı. El Salvador içerisindeki vatandaşlar bu kapsamda direkt olarak ATM’ler üzerinden BTC alım satımı yapabilecek. Athena, ATM’lere ek olarak El Salvador içerisinde çalışacak işgücüne de ihtiyaç duyuyor ve böylelikle istihdam da sağlanmış olacak.

El Salvador içerisinde şu an için sadece 2 ATM’si bulunan Athena, bunu da 2 yıl önce hayata geçirdiği bir proje ile yapmıştı. Athena yöneticisi Matias Goldenhörn konu hakkında yaptığı açıklamada Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin bu talepte bulunduğunu ve bunu gerçekleştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Bukele, 17 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada 1.000 ATM yerine 1.500 ATM önerisinde bulunmuştu ve görünüşe göre bu öneri kabul edildi.

En Son Yazılar

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05